Nieuws - 20 februari 2017

Tijdelijke studentenkamers op Kortenoord

tekst:
Linda van der Nat

Kamerzoekende studenten kunnen vanaf komend najaar jaar wonen op Kortenoord. Studentenhuisvester Idealis gaat driehonderd studenteneenheden bouwen op het braakliggende terrein op de hoek Nieuwe Kanaal en de Kortenoordallee.

Foto: Idealis

In september vorig jaar meldde Idealis al dat het op zoek was naar locaties voor tijdelijke studentenhuisvesting. Er hadden zich veel meer studenten ingeschreven bij de universiteit dan voorspeld. Dat levert volgens directeur Sylvie Deenen geen acute problemen op, maar nog een jaar groei zorgt wel voor krapte.

De tijdelijke eenheden zijn containerwoningen. De grootte is nog niet exact bekend, aldus woordvoerder Hellen Albers, omdat er een aanbesteding loopt bij meerdere partijen. ‘Als leidraad hebben we 18 vierkante meter meegegeven.’ De containerwoningen mogen tien jaar blijven staan. Studenten kunnen er waarschijnlijk vanaf oktober 2017 terecht.

Albers: ‘We zijn blij met de locatie en het aantal kamers dat we kunnen plaatsen, maar gezien de toekomstige groei van studenten is het op langere termijn niet voldoende. Daarom zijn we ook nog bezig met andere locaties in Wageningen.’ Zo wil de studentenhuisvester 178 nieuwe permanente kamers bouwen op de plek van voormalige hogeschool Diedenoort aan de Churchillweg en ongeveer 200 kamers aan de Costerweg 65, tegenover de inrit naar Duivendaal. Dat lukt overigens niet eerder dan september 2018.

Lees meer: