Nieuws - 3 november 2016

Forumbibliotheek krijgt 200 extra studieplekken

tekst:
Marijn Flipse

In de zomer van 2017 wordt de Forumbibliotheek verbouwd om ruimte te maken voor ongeveer 200 studieplekken. Maandag is er een bijeenkomst waar een architect de eerste tekeningen voor de verbouwing laat zien.

Afgelopen week vroegen studenten in een open brief aan het kabinet om extra geld voor Technische Universiteiten (TU’s) vanwege ruimtegebrek door het groeiend aantal studenten. ‘Als de bibliotheek om acht uur open gaat dan is er om tien over acht geen plek meer, dat is wel een bekend verschijnsel’, zegt Dannie de Kleijn, coördinator frontoffice Forumbibliotheek.

‘We gaan niet alle kasten eruit trekken, maar er zullen wel boeken weggehaald worden de komende periode. Hier zullen we binnenkort mee beginnen. De boeken verdwijnen niet, maar gaan naar het magazijn. De kasten zullen dus een tijdje leger zijn’, zegt de Kleijn. Studenten kunnen boeken die niet aanwezig zijn in de bibliotheek aanvragen via de Library-website.

‘Er kwamen klachten van studenten over ruimtegebrek. Duidelijk is wel dat er nooit genoeg studieplekken zullen komen, dat is niet haalbaar. Vooral in de studieweken wanneer alle studenten tegelijk willen studeren, is dit niet realistisch’, vertelt de Kleijn. ‘Een andere reden dat we gaan verbouwen is vanwege de digitalisering en de veranderende werkzaamheden bij de bibliotheek. Het is daar tijd voor.’

http://resource.wur.nl/nl/show/Forumbieb-krijgt-extra-studieplekken.htm