Student - 21 mei 2014

Forumbieb krijgt extra studieplekken

De bibliotheek heeft er vanaf het komende studiejaar zestig nieuwe studieplekken bij. ‘In de onderwijsvrije- en examenweken zat het in de bieb steeds vol’, zegt Forum-locatiemanager Ludy Zeeuwen. ‘Onder meer door het groeiende studentenaantal.’

De nieuwe studieplaatsen worden deze zomer gerealiseerd. Ze komen op de derde en de vierde verdieping aan de kant van het atrium.

Schotjes
Op de derde verdieping verschijnen twintig leerplekken met tussenschotjes. Bij andere universiteitsbibliotheken zijn dat soort plekken geliefd, weet Zeeuwen.

Op de vierde verdieping komt extra studeerruimte voor nog eens 40 studenten. 25 van de plekken krijgen vaste pc’s; op de overige locaties kunnen studenten hun laptop inpluggen.

Magazijn

De werkplekken komen in de plaats van een aantal boekenkasten. De inhoud van die kasten wordt verhuisd naar het magazijn van de bibliotheek.

‘In het verleden openden we een extra verdieping bij een tekort aan studieplekken’, aldus Zeeuwen. ‘Maar dan moet je ook extra personeel inhuren. Terwijl lang niet die hele verdieping uiteindelijk gebruikt werd. Zonde van het geld.’