Organisatie - 23 maart 2016

tekst:
Roelof Kleis
2

Hoogstwaarschijnlijk staat-ie er al een tijdje. Maar je moet ‘m maar net tegenkomen, deze guitige geocacher. En eigenlijk moet het geheim blijven. Dus mondje dicht.

Zo op het eerste gezicht heeft hij wel wat weg van Pinokkio, dat houterige figuurtje uit het gelijknamige Italiaanse jeugdboek. Het zal wel door de neus komen. Pinokkio’s neus werd langer als hij loog. Waar heeft de Guitige Geocacher zojuist over gelogen? Niet over zijn verblijfplaats, want die klopt. Het mannetje staat precies waar-ie moet staan.

Geocachen

De Guitige Geocacher is één van de caches die op de campus zijn verstopt, zo blijkt na een korte zoektocht op het internet. Een prentje van het ventje siert de website allesovergeocaching.nl van Jaap van Raffe en Tineke de Boer van Alterra. Het duo is verslingerd aan geocaching en schreef al diverse boekjes over deze hobby.

Het poppetje staat op een kastje in de toekomstige natte natuurtuin. Hoog en droog dus. En dat komt goed uit gezien de plannen voor het gebied. De komende maand wordt er flink gegraven om de tuin nog natter te maken dan-ie al is. Het ventje mag volgens een woordvoerder van het Facilitair Bedrijf overigens blijven staan.

Eerdere afleveringen van deze serie: de zwaan, de ransuil, de ooievaar en de eend. Ook een bijzondere gast gespot? Zet hem op de plaat en laat het ons weten: roelof.kleis@wur.nl.

Re:acties 2

• geocacher

Ja fijne spoiler zo voor de mensen die 'm nog niet opgelost hadden... :(

• bezorgde student

Aangezien de WUR toch haar naam verandert, zullen we het dan direct veranderen in Het Wageningse Pretpark en Studeerparadijs, kijkende naar dit poppetje, de mascotte WURwolf, de Zwerkbal-experience en de nieuwe lichtblauwe wegwijzers?

Alles wijst erop dat de campus steeds meer op dat de campus verandert in een pretpark ipv een universiteit. Waar kunnen we de parkeermunten kopen?