Student - 14 juni 2018

Tweehonderd extra tijdelijke kamers op Dreijen

tekst:
Albert Sikkema
2

Socius gaat 220 tijdelijke studentenkamers realiseren in de vleugels van het voormalige Scheikunde-gebouw op de Dreijen. De huisvesting moet vooral het groeiend aantal buitenlandse studenten opvangen.

Scheikunde-gebouw. ©Marte Hofsteenge

Op 1 september, bij de start van het nieuwe collegejaar, moeten de extra kamers klaar zijn. Idealis gaat de kamers toewijzen. De tijdelijke huisvesting is voor een periode van zes jaar.

Kantoorpanden
Socius, de jongerenhuisvester die leegstaande kantoorpanden geschikt maakt voor kamerbewoning, heeft al tijdelijke kamers in Wageningen. Het oude bestuurscentrum van de universiteit op Duivendaal is door Socius verbouwd tot 180 studentenkamers, terwijl in het Computechnion op de Dreijen 96 kamers zijn gerealiseerd.

Reserveren
De extra kamers in het Scheikunde-gebouw zijn nodig om de groeiende kamernood in Wageningen op te vangen. Vooral Nederlandse eerstejaars hebben moeite om een kamer te vinden, omdat het aantal studenten toeneemt en de universiteit kamers reserveert voor buitenlandse studenten van buiten Europa.

Tegenvaller
Naast deze meevaller is er ook een tegenvaller bij de ontwikkeling van extra studentenkamers. Het Agro Business Park heeft bezwaar aangetekend tegen de bouw van 300 tijdelijke studentenkamers in Kortenoord. Die kamers moesten september 2019 gereed zijn, maar door de bezwaarprocedure loopt de bouw nu één of twee jaar vertraging op. Enkele ondernemers op het Agro Business Park denken dat  studentenhuisvesting naast het businesspark de vestiging van nieuwe bedrijven hindert.

Goed nieuws is weer dat Idealis de studentenhuisvesting op het Mouterij-terrein dit jaar oplevert. Per 1 november zijn daar 375 nieuwe kamers beschikbaar.

Lees meer:

Re:acties 2

 • Lucas Jansen

  Beste meneer/mevrouw,

  Van een periode van begin september tot en met februari ga ik werken bij een stageplek op het campus in Wageningen. Op dit moment woon ik in de regio Rotterdam, dus heb ik liever een slaapplaats dichtbij mijn werk. Ik zoek hiervoor nog een kamer met een maandelijkse prijs van onder de €400,-. Ik vroeg mij af of er nog wat beschikbaar is en hoe ik mij hiervoor kan aanmelden.

  Reageer
 • wageninger

  foutje , 275 kamers op het mouterijn….

  Reageer

Re:ageer