Student - 12 mei 2016

Subway komt naar de campus

tekst:
Roelof Kleis
3

De Subway komt er aan. De broodjeszaak met een vestiging in het centrum van Wageningen is de fastfoodzaak die in Campus Plaza komt.

De komst van een fastfoodzaak naar de campus werd een tijdje geleden al aangekondigd door vastgoedontwikkelaar Ten Brinke. Dat riep gemengde reacties op onder studenten en medewerkers. Die reacties waren gebaseerd op het beeld van een McDonalds of KFC. ‘Maar dat zijn wij zeker niet’, laat een woordvoerder van de Subway in het centrum weten.

‘Wij verkopen broodjes. Wij vallen formeel in de categorie fastfood omdat de klant snel geholpen wordt. Binnen twee minuten moet de klant met een broodje de deur uit kunnen lopen, is ons devies. Maar wij verkopen dus geen friet of snacks. Het snelle zit ‘m in de dienstverlening.’  De nieuwe Subway mikt erop in september van start te kunnen op de campus. Het aanbod zal hetzelfde zijn als in alle Subway-vestigingen.  

Subway is een in internationale franchise-keten met de basis in Amerika. De keten telt wereldwijd ruim 44.000 zaken, waarvan ruim 4500 in Europa. In ons land werd in 2000 de eerste Subway in Eindhoven geopend. Inmiddels zijn er (peildatum september vorig jaar) 171 zaken in ons land. Wageningen telt er dus na de zomer twee.

In Campus Plaza komen op gebied van eten en drinken ook nog een internationale bakker, een restaurant in pastagerechten, een groentezaak, een studentensupermarkt en een cultureel café. De namen die daarbij horen zijn nog niet bekend.

Re:acties 3

 • Willem

  Mooi ik kan niet wachten het zal nog altijd beter en goedkoper zijn dan de broodjes in het Forum!

  Reageer
 • buitenlander

  wat ist dit voor een onzin? wie bedenkt dit? niemand op de campus heeft nog meer slecht voedsel nodig.

  Reageer
  • zucht

   nee we hebben meer biologische quinoa en hummus nodig

 • Buurman van de Haarweg

  Lekker!

  Ik hoop dat alle tere antikapitalistische geitenwollensokkenzieltjes er met een grote boog omheen lopen. Anders halen we de 2 minuten niet...

  Reageer
  • fret

   Ik kan niet wachten op een geitenwollensokken protestmars of een sit-in bij de opening van campusplaza


Re:ageer