Student - 24 mei 2019

Studeren in een glazen boomhut

tekst:
Tessa Louwerens

Een glazen boomhut. Dat was het winnende idee van het Invention Summer Camp afgelopen vrijdag, waar verschillende studententeams bij elkaar kwamen om na te denken over de campus van de toekomst.

Een sfeerimpressie van de glazen boomhut © Carmen Wientjes, Student bouwkunde TU Delft

‘Nu moeten bomen vaak plaatsmaken voor gebouwen’ zegt Sarah van Kooten Bachelor student Landschapsarchitectuur. ‘Maar je kunt ze ook omarmen.’ Van Kooten en haar team* wonnen met hun idee  2500 euro. ‘We willen het geld bewaren en misschien later in het plan investeren.’

Dit is hoe het er ongeveer uit zou komen te zien (©Fangyi Zheng, student Landschapsarchitectuur)

In het team zaten verder: Carmen Wientjes, Student bouwkunde TU Delft, Fangyi Zheng, Siqi Li en Mengli Zhou, alle drie student Landschapsarchitectuur bij WUR.

Wil je weten welke ideeën de studenten nog meer mee kwamen? Lees het in onze Opinie rubriek deze week: