Student - 10 juli 2018

tekst:
Roelof Kleis
9

In de grootste ruimte van Campus Plaza komt het langverwachte (eet)café voor studenten. MLGB gaat het heten: My Life’s Getting Better.

Ivy Shen voor haar café in wording. © Roelof Kleis

‘Het leven moet voor iedereen hier een beetje beter worden’, legt de kersverse Chinese horecaondernemer Ivy Shen uit. ‘Ja, ook voor mij’, lacht ze. MLGB is de eerste zaak die ze begint. En dat is best spannend, geeft ze eerlijk toe. Horecaervaring heeft ze wel. ‘Ik heb parttime in de horeca gewerkt. Veel Aziatische mensen werken in de horeca.’ Maar haar opleiding, mbo luchthavenassistent, wees op een heel andere carrière.

De stap naar een eigen onderneming in Wageningen werd gezet via een goede vriendin, een WUR-student die zelf liever anoniem wil blijven. Shen: ‘Wij zagen dat er nog ruimte was in Plaza voor een café. Toen ontstond het idee: kunnen we hier niet een studentencafé beginnen? Een plek waar studenten na de studie gezellig kunnen samenkomen en elkaar ontmoeten. Volgens mijn vriendin is er echt behoefte aan zo’n plek.’

Geen echte cafés
Ja, er is een grandcafé in Forum en Orion heeft The Spot. Maar die zijn volgens Shen niet de hele avond open en het zijn geen echte cafés. MLGB is in principe zes dagen in de week van 10.00 uur tot (maximaal) 02.00 uur ’s nachts open. De doelgroep is studenten. ‘Het concept wordt aangepast aan hun levensstijl en behoeften. We zullen bijvoorbeeld spelletjesavonden, filmavonden en speeddates organiseren. We staan open voor suggesties van studenten.’

Die kunnen volgens Shen terecht voor een leuke avond in het cafégedeelte of een hapje eten aan een van de vijftien tafels van het restaurant. De ruimte is bovendien af te huren voor afstudeer- of promotiefeestjes. Volgens Shen is er een grote behoefte aan een dergelijk ruimte op de campus.

Sushi
In het restaurant van MLGB wordt sushi geserveerd. ‘Chinees en Italiaans is er al op Plaza’, licht Shen de keuze toe. ‘Wij willen iets anders, iets dat duurzaam en gezond is.’ Dat duurzame moet tot uitdrukking komen in de keuze van de ingrediënten. Shen: ‘Die zullen zo duurzaam mogelijk zijn, omdat dat past bij WUR en omdat studenten dat ook willen.’ Ook de prijzen zullen op de studentenbeurs worden afgestemd. En voor de bediening wil Shen het liefst studenten werven die wat willen bijverdienen.

De look and feel van MLGB zal ‘industrieel en postmodern’ zijn. ‘Met veel donkergrijs, bruine houten tafels en metalen stoelen.’ Tekeningen kan ze nog niet laten zien. Het zit allemaal in haar hoofd. De verbouwing is deze week gestart en duurt tot 20 augustus. ‘Maar we gaan pas officieel op 1 september open. Als de vergunningen dan rond zijn.’ Want daar had ze zich op verkeken. ‘Dat duurt allemaal erg lang.’

Re:acties 9

• C.

It might/might not be eye-catching strategy. There are a lot of names can be misinterpreted. If you say MLGB is swearing, how about NIKE SB.(sb: in Chinese web abbreviation means stupid people). Is Nike also swearing to their customers? We are not live in China, we cannot interpret this idea ONLY with Chinese thoughts. I think what’s most important is that the idea and the concept is good. At least we have a place to chill out when all the fast food bars are closed. And it provides students part time job opportunities.

• Y

Naah I knew someone is gonna bring out nike SB but that's a totally different story.

Dunk SB (SkateBoarding) was a sub-brand of Nike, an American company who created this based on it's own language and culture. No problem with that. Really nice series btw but it's sales would have been MUCH BETTER in China if it were called differently.

Here, an Asian restaurant/cafe/bar open by a Chinese catering entrepreneur was given a name of MLGB, and yet claiming that it was not meant to have any connection with the swearing word? I'm pretty sure the owner really want to call her restaurant "My Life's Getting Better" and it happened to be "MLGB", what a beautiful coincidence :)

Nobody is criticizing the idea of having a place to chill-out and have nice food there. We could use some nice food and places to chill-out in the campus. It's just a strange way of calling the restaurant considering the culture/background of the owner.

• y

"We are not live in China, we cannot interpret this idea ONLY with Chinese thoughts."

?????

We don't live in China and not everyone in Wageningen speaks Chinese, hence if it is only offensive/impolite in Chinese but not in other languages then it's alright? So basically it is fine to use an acronym because Chinese is only 1 out of the 5000-7000 languages spoken world wide?

I call this explanation "Brutally Unbelievably Lacking Logic & Somehow Hilarious In Truth"

• stefan

Mag ik eerlijk koofie aan jullie bieden? Ik ben in gesprek met Spot en WUR caterers over hun niet traceerbaar koffie maar ze willen niet luisteren :( stefan@fairchain.org

• Pajeet

Hdy bby. U single n redy 2 mingle?

Show bobs pls

• Marije Mulder

Zou fijn zijn als er geen wegwerp en plasticbestek gaat worden gebruikt
    Niet alleen duurzaam voedsel maar ook alles daar omheen is belangrijk!
    Ieder ietsje minder plastic helpt de oceanen ;)

• Henk

Ja doei dat is niet postmodern

• concurrentie

En WUR maar roepen dat de binding met de stad zo belanrgijk is... En dus wordt er op de campus ruimte gemaakt voor weer een concurrerende plek waar je kunt borrelen, eten en je promotiefeest houden.

• Pieter

Ja jammer dat een van de ondernemers uit de binnenstad dit niet heeft opgepakt.

Re:acties 1

• Y.

Hmmmm. someone must have spent an aweful of time to make MLGB, abbreviation for one of the most commonly used swearing expressions in China, sound normal.

Smart eye-catching strategy? Maybe
    Bad choice of a name ? Definitely.

It's like you walk to a cafe called FUCKU and the owner explains to you that it actually means "Fantastic Unique Coffee Kills Unhappiness"?

Naah, I'll pass on this one.