Nieuws - 15 maart 2018

Studenten willen 21 maart in gemeenteraad Wageningen (video)

tekst:
Stijn van Gils,Kenneth van Zijl

Vrijwel elke partij heeft deze gemeenteraadsverkiezingen een student op de lijst staan. Resource vroeg hen naar hun standpunten, maar ook waarom zij de politiek in wilden.

De komende dagen laat Resource in drie video’s zien waar deze studenten voor staan en wat zij aan Wageningen willen veranderen om het stadje beter te maken. In een eerste video keken we wat hen eigenlijk drijft.

Niet iedereen op verkiesbare plaats
Overigens staat lang niet elke student op een verkiesbare plaats. Heb je liever wel dat zij verkozen worden, dan kun je een voorkeurstem geven. Hierbij, per partij, de WUR-studenten die het hoogste staat:

Lijst 1 – D66, Wim Verhagen, plek 13 (nu 5 zetels en in de coalitie)

Lijst 2 – GroenLinks, Rosanne Groot, plek 7 (nu 5 zetels en in de coalitie)

Lijst 3 – Stadspartij Wageningen, Lara Minnaard, plek 5 (net afgestudeerd, nu 5 zetels en in de coalitie)

Lijst 4 – Partij van de Arbeid, Jan Daenen, plek 5 (nu 3 zetels)

Lijst 5 – CDA, geen student op de lijst, Peter van Beveren (plek 16) rondt hier wel zijn PhD af (nu 2 zetels).

Lijst 6 – VVD, Casper van Waarbeek, plek 4 (nu 2 zetels)

Lijst 7 – SP, Luuk Croijmans, plek 2 en Anne Walther, plek 3 (nu 2 zetels)

Lijst 8 – ChristenUnie, Gersom van der Elst, plek 3 (nu 1 zetel)

Lijst 9 – Connect Wageningen, Mark Reijerman, plek 1 (0 zetels), in het filmpje zit trouwens Sven Alkemade, plek 3