Student - 18 januari 2018

Student verwondt twee mensen in Forum (VIDEO)

tekst:
Linda van der Nat
6

Een mannelijke student heeft vanochtend twee mensen aangevallen in Forum. Hij stak een medestudent. Een tweede persoon werd geslagen toen hij tussenbeide probeerde te komen.

© Guy Ackermans

Het incident gebeurde vanochtend rond 10.50, tegenover de WUR-shop. De verdachte, die ervandoor ging, kon even later door de politie worden opgepakt in een sloot in de buurt van de Droevendaalsesteeg. Volgens een woordvoerder vertoonde hij verward gedrag.

De gewonde student is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie kan niet zeggen hoe hij eraan toe is. Hij werd in de buurt van zijn oog gestoken. De tweede gewonde is Resource-redacteur Roelof Kleis, die op het punt stond naar buiten te gaan toen hij twee jongens zag ‘duwen en stoeien’. ‘Op een gegeven moment had de ene de andere in een wurggreep en zag ik de ene jongen benauwd kijken. Toen ben ik tussenbeide gesprongen en kreeg ik een harde klap tegen mijn hoofd.’ Kleis kon ter plekke behandeld worden.

Volgens Kleis kenden de twee jongens elkaar goed. De politie wil niet zeggen wat de relatie is tussen de twee. De politie doet momenteel onderzoek naar de toedracht van het incident. Ze zoekt nog getuigen.

Heb je iets gezien? Directe getuigen kunnen zich melden bij Ingrid Hijman van SSC (ingrid.hijman@wur.nl).

UPDATE 13.49 Volgens de Wageningse politiechef Hajo Bersee was de verdachte mogelijk psychotisch en heeft hij zich flink verzet tijdens de aanhouding. Het slachtoffer dat mee moest naar het ziekenhuis is daar behandeld voor een 'lichte verwonding'. 'Er doen wilde verhalen de ronde over dat hij aan een oog blind zou zijn, maar daar is geen sprake van.'

UPDATE 14.05 Wageningen University & Research heeft een speciaal telefoonnummer opengesteld voor bezorgde ouders die vragen hebben. Dat nummer is: 0317-484407.

Re:acties 6

• Bas

Na Waddinxveen afgelopen week,verwarde persoon komt om na aanhouding door de politie, lijkt het mij tijd voor bezinning. Is verwardheid een vrijbrief voor excessief politiegeweld? Kan dat echt niet op een andere manier?
    In navolging van Black Lives Matter, is het wellicht tijd voor de nederlandse versie:

Ook verwarde levens doen er toe.

• Bas

Het gevecht en de verwondingen wil ik uiteraard niet goedpraten en betreur ik ten zeerste. Maar de verdachte heeft zich niet tegen de aanhouding verzet, maar tegen het overdreven politiegeweld. De verdachte schreeuwde van de pijn en verzette zich tegen de pijn die 2 agenten veroorzaakten, door boven op de verdachte te staan! Een van de agenten stampte met volle kracht op zijn benen, terwijl hij al geboeid achterover in de greppel lag en 5 agenten met zijn bovenlichaam bezig waren.
    Hoe ik dat weet? Ik was ruim voor de politie ter plekke en zat naast de verdachte. De verdachte was volkomen rustig en lag te zingen. Hij hield zich niet schuil, maar had zich in feite al overgegeven. Hij lag op zijn rug in het water in de greppel. Zijn handen waren goed zichtbaar en van een mes was geen sprake. De politie heeft de situatie volkomen verkeerd ingeschat, en hem aangepakt alsof het een terrorist met een bom betrof.

• wageninger

het is triest dat dit blad hier aandacht aangeeft,
    deze persoon is verward,
    nu is er gelijk een stempel geplakt aan deze persoon.

• Anon

Ik heb begrepen dat het twee studenten waren die ruzie hadden, dus of de man verward was kun je betwijfelen. Ik wil niet impliceren dat dat niet waar is. Maar laat het even in het midden.

We trekken te snel conclusies. Want ook het slachtoffer wat naar het ziekenhuis werd gebracht schijnt niet blind te zijn aan zijn oog maar heeft licht letsel in het gezicht.

Wat is waar??? De ruzie, de steekpartij en dat dhr Kleis (inderdaad Top trouwens!!) er tussen kwam en dat de verdachte is gepakt.

• Tinka

Goede actie Roelof !!

• Anon

Blij dat het met een sisser afloopt en dat het ene slachtoffer verder geen oogletsel heeft opgelopen.