Student - 2 juli 2020

tekst:
Luuk Zegers
3

Een groep van zo’n twintig studenten heeft donderdag 2 juli geprotesteerd in Atlas tegen de komst van Upfield.

De studenten hielden een 'sit-in' in het atrium van Atlas. © Resource

De activisten zijn teleurgesteld in de komst van Upfield naar de campus en het gebrek aan openheid daarover door de universiteit. Zo willen ze meer transparantie over de ethische richtlijnen die de universiteit hanteert bij samenwerkingen met bedrijven in de private sector. Ook willen de activisten dat studenten en medewerkers meer te zeggen krijgen over de samenwerkingen die de universiteit aangaat. Daar zou een dialoog over moeten komen, vinden de 'rebellen'.

Morgen volgt een interview met initiatiefnemer Malik Dasoo.