Student - 7 juni 2013

Duivendaal krijgt groen tintje

Wie bedenkt een duurzaam sausje voor het oude Bestuursgebouw op Duivendaal? Opbrengst: goede sier op je cv.

IMG_8790.JPG
Het voormalige bestuurscentrum op Duivendaal wordt deze zomer in snel tempo verbouwd tot studentenhuisvesting. In het pand komen 179 studentenkamers. Toekomstige bewoners kunnen zelf meeverbouwen. Maar ook niet-bewoners kunnen een steentje bijdragen. Hoe? Door iets te bedenken om het gebouw duurzamer te maken. Alles kan, mits het uitvoerbaar is voor 5000 euro.
Initiatiefnemers van de prijsvraag zijn Green Office, Wageningen UR en de STW (Stichting Tijdelijk Wonen), de exploitant van het nieuwe studentencomplex Duivendaal.  Doel van de prijsvraag is om het gebouw op de een of andere manier een duurzaam visitekaartje te laten zijn van de speerpunten van Wageningen UR.
Al te vergaand kunnen die plannen overigens niet zijn. Een bouwkundige wijziging van het gebouw is niet mogelijk, aangezien de verbouwing al in gang is gezet. Alleen toevoegingen aan het gebouw zijn mogelijk. Dat wil zeggen: alle stortbakken vervangen kan niet. Maar zonnepanelen op het dak of een terrarium met beschermde diersoorten in de centrale hal kunnen wel.
De prijsvraag staat open voor studenten van Wageningen Universiteit, VHL en Stoas. Uitgewerkte plannen moeten voor 15 juli binnen zijn. De jury maakt begin september de winnaar bekend. Verdere info is te vinden op: www.projectduivendaal.nl.