Student - 17 juli 2017

tekst:
Jan-Willem Kortlever
13

Jan-Willem schrijft vandaag zijn allerlaatste blog voor Resource, waarin hij terugblikt op de afgelopen vier jaar.

Het is tijd om te gaan. Mijn laatste blog voor Resource is een feit. Na vier jaar en precies honderd blogs stap ik van dit podium af, en stoppen mijn verhalen voor goed. Van alle lijntjes met Wageningen die doorgeknipt moeten worden, is dit de laatste. Vier jaar geleden kreeg ik van de redactie de ruimte om te gaan schrijven, nadat ik de stoute schoenen had aangetrokken en een proefblog had opgestuurd. Het leek me gewoon grappig. Nu realiseer ik me dat ik al die tijd de mogelijkheid heb gehad om de opinie te maken en te beïnvloeden, waar ik Resource erg dankbaar voor ben.

Het leven van een blogger is soms eenzaam. Zeker in die weken dat je niets te melden heb, maar tóch een verhaal in moet sturen. Of die keren dat iedereen je blog totaal verkeerd interpreteert en je snoeihard wordt afgemaakt om iets wat je niet bedoelde. Het waren soms harde lessen. Ik koos vaak een conservatief standpunt, waardoor ik in het progressieve Wageningen nogal eens tegen schenen schopte. Ik leerde een dikke huid te hebben en al het (veelal anonieme) commentaar niet te serieus te nemen. Toch is harde kritiek soms nodig om een discussie op gang te krijgen.

Het schrijven heeft me gevormd, en mede gemaakt tot wie ik nu ben.

Ik hoop dat jullie genoten hebben, maar ook geprikkeld zijn door mijn blogs. Ik was vast wel eens te kort door de bocht en ik zat er ook zeker wel eens naast, maar ik sta voor wat ik geschreven heb. Als blogger heb je de vrijheid om te schrijven wat je ergens van vindt of hoe je ergens over denkt. En om persoonlijk te worden. Dat laatste heb ik meerdere keren geprobeerd, waarvan mijn blog Levenskunst misschien wel het beste voorbeeld is. Het schrijven heeft me gevormd, en mede gemaakt tot wie ik nu ben. Bedankt iedereen, ik heb genoten.

Re:acties 13

• Wenzel Ronald Joseph

HEB JE LENINGEN NODIG? BIJ 3% INDIEN JA E-MAIL MET HET NODIGSTE BEDRAG. Opmerking alle antwoorden moeten worden gekopieerd en naar deze e-mail worden gestuurd wenzelronaldjoseph@gmail.com wenzelronaldjoseph@gmail.com Volledige naam .......... Bedrag nodig: .......... Leentijd:. ......... Leeftijd: .......... Land .......... Beroep .......... Telefoonnummer ..... ..... Wenzel Ronald Joseph

• rebecca monique

Geef de oplossing van deze som in cijfers: drie + tien = *

• rebecca monique

hoi, heb je echt een legitieme en dringende lening nodig om rekeningen te betalen, duidelijke schulden te kopen, een nieuwe auto of huis kopen, of zelfs een nieuw bedrijf opstarten ??? dan adviseer ik u helemaal om schandalige kredietverstrekkers te vermijden en onmiddellijk contact op te nemen met het kredietverleningsbedrijf, een legitieme en overheidslicente kredietinstelling die u kunt vertrouwen! zij baseren hun inspanningen op het financieel inzetten van het grote publiek in alle opzichten, hun diensten zijn zeer snel, duidelijk, scherp en uitgebreid en zij geven zakelijke leningen, persoonlijke leningen en auto leningen binnen het bereik van € 5.000 tot € 100.000.000 met een rentepercentage zo laag als 3%. Ik heb nog nooit online een lening gehad , Ik werd geweigerd door andere banken omdat mijn credit score laag was, tot ik informatie kreeg over dit leningfirma, dat zelfs niet eens een schat over je credit score geeft. Ik heb net een lening van € 95.000,00 van dit leningbedrijf gisteren ontvangen, dat over 12 uur na goedkeuring en herkomst volledig op mijn rekening werd overgemaakt.
      Als u serieus behoefte heeft aan een soort lening, adviseer ik u volledig om dit bedrijf nu via e-mail te contacteren (instantcredit@yahoo.com) en wees er zeker van dat u uw vereiste leningbedrag volledig wordt toegekend.

• Timo

Ik denk al waar blijven je blogs

• Margarete alexandra

Ik beloof om dit getuigenis te delen. Lening Door God in mijn leven te behagen, moet ik online zoeken. Ik kon geen lening krijgen, omdat ik op mijn zwarte credit score op zwarte lijst staat. Ik heb werk verloren en ik verloor mijn huis Ik woonde op straat gefrustreerd zonder schuilplaats of eten, tot een trouwdag vond ik een getuigenis internet hoe dit bedrijf mensen met leningen heeft geholpen, dus ik probeerde helaas mijn lening zonder zekerheid te betalen, $200.000.000.000USD toegepast, ik ben erg blij omdat kredietverstrekkers verdienen alsjeblieft als u een betrouwbare kredietverstrekker nodig hebt en een angst voor de kredietverlener van God nu nodig hebt. hier is de email: pastorpamela23@gmail.com

• GWF Hegel

Als sporadische gever van enkele van die harde kritieken ben ik het dit keer toch met je eens. Ja, je moet vooral kunnen zeggen wat je denkt en ja, je hebt een rol als opinie-maker. Ik zie de comment sectie dan vooral als een kans voor wederhoor op je betogen in plaats van een kans vooor persoonlijke aanvallen (die je ongetwijfeld ten deel gevallen zijn, je columns waren vaak niet al te welvallig in de kringen waar ik me begeef). Treffend dat je jezelf als conservatief identificeert, toch hoop ik dat Wageningen je toch wat meer naar de duurzame/toekomstgerichte hoek getrokken heeft. Dat is waarom het publieke debat zoals jij dat 4 jaar gevoerd hebt in Wageningen zo belangrijk is: na de hoor en wederhoor komen tot nieuwe inzichten en een beter begrip voor de ander. Synthese

• Reageer
  • Thomas

Niemand gaat je missen, doei!

• Helloe

Bedankt JW!

• Helloe

Bedankt JW!

• Caroline

Jammer dat je gaat. Bedankt voor je mooie verhalen!