Student - 17 juli 2017

Blog: Tijd om te gaan

tekst:
Jan-Willem Kortlever
8

Jan-Willem schrijft vandaag zijn allerlaatste blog voor Resource, waarin hij terugblikt op de afgelopen vier jaar.

Het is tijd om te gaan. Mijn laatste blog voor Resource is een feit. Na vier jaar en precies honderd blogs stap ik van dit podium af, en stoppen mijn verhalen voor goed. Van alle lijntjes met Wageningen die doorgeknipt moeten worden, is dit de laatste. Vier jaar geleden kreeg ik van de redactie de ruimte om te gaan schrijven, nadat ik de stoute schoenen had aangetrokken en een proefblog had opgestuurd. Het leek me gewoon grappig. Nu realiseer ik me dat ik al die tijd de mogelijkheid heb gehad om de opinie te maken en te beïnvloeden, waar ik Resource erg dankbaar voor ben.

Het leven van een blogger is soms eenzaam. Zeker in die weken dat je niets te melden heb, maar tóch een verhaal in moet sturen. Of die keren dat iedereen je blog totaal verkeerd interpreteert en je snoeihard wordt afgemaakt om iets wat je niet bedoelde. Het waren soms harde lessen. Ik koos vaak een conservatief standpunt, waardoor ik in het progressieve Wageningen nogal eens tegen schenen schopte. Ik leerde een dikke huid te hebben en al het (veelal anonieme) commentaar niet te serieus te nemen. Toch is harde kritiek soms nodig om een discussie op gang te krijgen.

Het schrijven heeft me gevormd, en mede gemaakt tot wie ik nu ben.

Ik hoop dat jullie genoten hebben, maar ook geprikkeld zijn door mijn blogs. Ik was vast wel eens te kort door de bocht en ik zat er ook zeker wel eens naast, maar ik sta voor wat ik geschreven heb. Als blogger heb je de vrijheid om te schrijven wat je ergens van vindt of hoe je ergens over denkt. En om persoonlijk te worden. Dat laatste heb ik meerdere keren geprobeerd, waarvan mijn blog Levenskunst misschien wel het beste voorbeeld is. Het schrijven heeft me gevormd, en mede gemaakt tot wie ik nu ben. Bedankt iedereen, ik heb genoten.

Re:acties 8

 • manuela

  Gegroet, je kunt een masterkaart krijgen die al vol zit met geld
  met deze kaart kun je tot 3000 euro per dag verzamelen
  in plaats van naar een lening te zoeken, is het beter om deze hoofdkaart bij je te hebben
  om uw reeds geladen hoofdkaartcontact te krijgen: tarjetaservicio@gmail.com
  voor uw kaartregistratie of whatsapp +14243655441
  Bedankt

  Reageer
 • Timo

  Ik denk al waar blijven je blogs

  Reageer
 • GWF Hegel

  Als sporadische gever van enkele van die harde kritieken ben ik het dit keer toch met je eens. Ja, je moet vooral kunnen zeggen wat je denkt en ja, je hebt een rol als opinie-maker. Ik zie de comment sectie dan vooral als een kans voor wederhoor op je betogen in plaats van een kans vooor persoonlijke aanvallen (die je ongetwijfeld ten deel gevallen zijn, je columns waren vaak niet al te welvallig in de kringen waar ik me begeef). Treffend dat je jezelf als conservatief identificeert, toch hoop ik dat Wageningen je toch wat meer naar de duurzame/toekomstgerichte hoek getrokken heeft. Dat is waarom het publieke debat zoals jij dat 4 jaar gevoerd hebt in Wageningen zo belangrijk is: na de hoor en wederhoor komen tot nieuwe inzichten en een beter begrip voor de ander. Synthese

  Reageer
 • Thomas

  Niemand gaat je missen, doei!

  Reageer
 • Helloe

  Bedankt JW!

  Reageer
 • Helloe

  Bedankt JW!

  Reageer
 • Caroline

  Jammer dat je gaat. Bedankt voor je mooie verhalen!

  Reageer
 • Karel

  Thnx voor je fijne blogs! Vaak een verademing..

  Reageer

Re:ageer