Nieuws - 22 augustus 2018

Blog: Ons design is niet perfect, maar het wordt hoe dan ook een spektakel

tekst:
Lotje Hogerzeil

Blogger Lotje Hogerzeil was even off the radar. Haar team moest alles op alles zetten voor de deadline van de Student Challenge. Nu maakt ze zich op voor de 'grande finale'.

© Sven Menschel

Het is een tijdje geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ik moet een beetje lachen om mezelf: Ik ben die blogger die nu haar excuses maakt tegenover lezers omdat het allemaal zo druk was, en er echt even tussenuit moest. Zijn bloggers per definitie mensen die hun leven te druk maken om daadwerkelijk verslag te kunnen doen van al het ’interessante’ dat ze doen?

Hoe dan ook: ik was even off radar omdat we alles op alles moesten voor de grote dag op 25 juli. Om 4 uur ‘s nachts, 4 uur na de officiële deadline, ging hij de deur uit: het ontwerp van onze Evergreen Tower. In het holst van de nacht dronken we een biertje met onze concurrentie, team GreenWurks, op deze mijlpaal. Ik denk dat ik, en met mij heel team Evergreen, nog nooit zo hard gewerkt heb voor een project. Alle papers die ik heb geschreven, tentamens waarvoor ik heb gestudeerd, zelfs de designs die ik eerder heb gemaakt voor vakken – geen van allen halen ze het bij het bloed, zweet, tranen, die we hebben vergoten om dit voor elkaar te krijgen.

Ik denk dat ik, en met mij heel team Evergreen, nog nooit zo hard gewerkt heb voor een project.

Het eindproduct van de challenge voelt als een stukje van je ziel dat je blootlegt aan een publiek breder dan je docent en medestudenten. Je levert een product dat gezien wordt door de rest van de universiteit, door onze partners en professoren die ons helpen, door potentiële werkgevers en aan eenieder die wel eens gehoord heeft dat urban farming hip is en wil weten hoe 23 teams van over de hele wereld de Ultimate Sustainable Urban Greenhouse ontwerpen. Althans - zo voelt het.

Tanden
Dat maakt dat je, als team, je tanden erin zet en niet meer loslaat totdat je iets levert dat je daadwerkelijk aan de rest van de wereld wil laten zien. En dat zullen we: op 28 augustus pitchen we het design van onze Evergreen Tower voor de vijfkoppige jury en een paar honderd geinteresseerden. Met ons presenteren de 13 andere overgebleven finalisten, afgewisseld door lezingen en workshops van ’grote spelers’ in urban farming.

De stress is achter ons en we hebben een product dat klaar is voor de buitenwereld. Ons design is niet perfect, maar het publiek krijgt hoe dan ook een spektakel te zien op de 28e. Iedereen kan overigens komen kijken: hier kun je je opgeven voor de Grande Finale. Kijk dan ook meteen even hier voor een voorproefje van ons design (en stem!). Zie je? Excuses jegens ’volgers’ voor mijn te drukke leven EN schaamteloze zelfpromotie. Ik ben geen haar beter dan enig ander blogger. Tot de 28e!​