Nieuws - 12 januari 2012

Zucht

De A12/A27 bij Lunetten wordt verbreed en er mag 130 km/h worden gereden. Tenminste als bezwaren over geluidsoverlast en luchtvervuiling worden weggenomen. Een architect bedacht het volgende, briljante, plan: een studentencomplex van twee kilometer lang als filter. Studenten vinden onderdak en de burgers uit Lunetten zijn blij en gezond. Win-win, of...?

26-Studentencomplex-Ultra.jpg


Eco
Rotterdam heeft er sinds vorig jaar één. Utrecht krijgt er in mei eentje en Amsterdam schijnt te volgen. Maar waar blijft de eerste Wageningse hoogleraar in eco-toga? De milieuvriendelijke toga's van Dutch Spirit zijn gemaakt van returnity, een cradle-to-cradle polyester. Het kost wat, zo'n 1500 euro, maar dan heb je ook wat. Dus nogmaals: waar blijft de groenste uni van ons land?
Puzzel
De sudokuwetenschap is er uit. Minimaal zeventien hokjes van de sudoku moeten zijn ingevuld, opdat precies één oplossing mogelijk is. Wiskundigen van de universiteit van Dublin hebben dat uitgedokterd. Simpelweg door alle mogelijkheden na te lopen van een sudoku met zestien aanwijzingen. Dat wil zeggen: de computer heeft dat gedaan. Zoeken naar een 16-sudoku met slechts één oplossing is dus zinloos. Maar het mag natuurlijk wel.
PVF
Een student van de Universiteit van Tilburg kreeg een 10 voor zijn bache-lorscriptie, waarin hij betoogt dat de PVV een fascistische partij is. Zijn begeleiders vinden dat hij dat 'op briljante manier' heeft gedaan. Volgens de student zit de PVV nu in het tweede stadium van fascisme, namelijk dat van stabilisatie, waarin de partij een zekere machtspositie heeft gekregen. Wilders reageerde op twitter. 'Op de KU in T zijn ze allemaal Stapel.'