Nieuws - 1 februari 2001

Zestienjarige aanrander bekent

Zestienjarige aanrander bekent

De politie in Wageningen heeft zaterdagnacht 27 januari een zestienjarige jongen aangehouden die verdacht wordt van een verkrachting en enkele aanrandingen. De politie heeft bevestigd dat de jongen de verkrachting van een 29-jarige Wageningse al vrij snel bekende. Wat later bekende hij ook de aanranding van een 21-jarige vrouw op de Haagsteeg en twee eerder gepleegde aanrandingen in december van vorig jaar en begin januari van dit jaar.

De vrouwen werden allen 's nachts overvallen door de man en meerdere keren hard in het gezicht geslagen. De 29-jarige vrouw liep rond 2.15 in het park tegenover de Edah, toen zij van achteren werd vastgepakt door haar belager. Na haar vol in het gezicht te hebben geslagen, verkrachtte de man haar. De 21-jarige vrouw werd van haar fiets afgeslagen, maar verzette zich zo hevig dat ze hierbij ernstig gewond raakte aan haar gezicht. Ze moest uiteindelijk aan haar jukbeen geopereerd worden.

De volgens de politie 'fors gebouwde' zestienjarige is in verzekerde bewaring gesteld en wordt deze week voorgeleid voor justitie. | E.L.