Nieuws - 2 maart 2016

Zestien masters zijn ‘topopleiding’

tekst:
Koen Guiking

Op zestien Wageningse masters zette de vandaag verschenen Keuzegids het stempel ‘topopleiding’. Dat is er één meer dan vorig jaar.

Vanaf vandaag zijn ook Climate studies en International development studies topopleidingen. Organic agriculture raakt het predicaat topopleiding daarentegen kwijt. De verschuivingen zijn echter klein. Opleidingen mogen zich van de Keuzegids Masters ‘top’ noemen als ze een score halen van minimaal 75 (uit 100) punten. Organic agriculture haalde vorig jaar 76 punten, ditmaal 74.

De Wageningse opleidingen waar studenten en onderwijsexperts het minst over te spreken zijn is Landscape, architecture and planning. Dat is al jaren zo en daarom is de opleiding dit jaar op de schop gegaan. Het duurt nog even voordat in de Keuzegids te zien is of deze koerswijziging het gewenste effect heeft gehad. De scores in de gids zijn altijd deels gebaseerd op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (in deze editie zijn de scores uit 2013, 2014 en 2015 gebruikt) en op het expertoordeel van accreditatieorganisatie NVAO. Ook die instantie is nog niet in Wageningen langs geweest sinds het begin van dit collegejaar.

Scores per Wageningse opleiding:

Scores per opleiding. Bron: Keuzegids 2016.
Scores per opleiding. Bron: Keuzegids 2016.

Lees ook: