Nieuws - 10 februari 2011

Wietske en Marit... zouden het niet nog eens doen

Resource volgt een jaar lang de belevenissen van Wietske en Marit, eerstejaars voeding & gezondheid. Deze aflevering: saaie voedingsmiepjes of sexy & leuk?

24-Wietske-en-Marit-BdG-689.jpg
Verschrikt kijkt Marit op. 'Komt de fotograaf echt nu al? Ik heb net mijn joggingbroek aangetrokken.' Vlug probeert ze zich nog op te maken. Tevergeefs, de fotograaf staat al op te gang.
'Achteraf zouden we hier niet aan meegedaan hebben', vertelt Wietske. 'Een keertje is best leuk, maar elke keer weer opnieuw dat is best een gedoe. Mijn weekend is altijd prima, maar vaak gewoon hetzelfde. Ik heb soms geen idee waar ik het nu weer over moet hebben. '
'Brave spacecake'
Zo'n maandelijks interview is natuurlijk ook best ingrijpend. Verlaat je net de middelbare schooltijd, houdt Resource plotseling je privéleven bij. 'Nog steeds geen vriendje, Marit?' ('Nee, als ik iets zie dan..') 'Wietske , vertel eens, zijn er de afgelopen tijd nog foute mannen op je afgestapt?' ('Ja, maar het zou wel lullig als ik daar de details van ga vertellen.')
En tot overmaat van ramp kunnen wildvreemden ook nog eens zo een reactie bij elke Wietske en Marit plaatsen op resource.wur.nl. Een voorbeeld. '...Het enige dat het lezen over deze stereotype voedingsmiepjes van de volstrekte onuitstaanbaarheid redt, is het feit dat ze wel vrij hip lijken...' Dat schreef ene Piet is er niet naar aanleiding van de vorige editie. Daarin vertelde het tweetal dat ze een spacecake van huisgenoten afsloegen. 'Ik wist niet eens dat je commentaar kon leveren zeg', aldus Wietske. 'Maar inderdaad, bij het vorige stukje over spacecake kwamen we wel heel braaf over', geeft ze toe. 'Ik vond het ook niet echt kritiek op ons, meer op het stukje. Zelf zou ik ook niets willen lezen over mensen die iets niet gedaan hebben.' Ook Marit zit niet met   de reacties in haar maag. 'Ach ik ken die mensen toch niet. Ik neem niet eens de moeite om te reageren.'
Nieuwe stereo-installatie
Eén meevaller hebben de dames dan weer wel: door hun huisgenoten worden ze niet om de oren geslagen met uitspraken die ze in Resource doen. 'Al had Jasper wel ineens zogenaamd de ideale man voor mij', zegt Marit. Zelf bladert ze ook niet meer terug in ouder nummers. Ook zijn er geen uitspraken de dames nu op terug moet komen. Wietske houdt nog steeds niet van vla met vruchtjes en Marit koopt haar kleren nog steeds in een echte stad. 'Superhandig, zo kom ik ook nooit ineens in de verleiding.' Alleen Marits zorgen in het eerste nummer over geluidsoverlast bleken onterecht. 'Dat is nu eerder andersom. Onze onderburen klaagden vorige week nog over de stereo. Nou ja, van onze huisgenoot Jasper dan.'
Leuk leventje
Soms vindt het tweetal de beschrijvingen wel wat overdreven. Hoe Wietske en Marit zichzelf dan zouden beschrijven? 'Sexy en leuk', grapt Wietske, vervolgd door een moment stilte en 'je schrijft er toch wel bij dat het een grapje is hè'.

En verder...
...is het tussen Wietske en Jan nog steeds dik aan en moet ­Marit naar de kaakchirurg. 'De vorige keer viel het best mee.  Lachen en eten doet alleen heel erg veel pijn, en die jongens in huis maar extra grappen maken.' De vierwekelijkse periode bevalt hen goed. 'Na vier weken heb ik wel genoeg van de practica. Dan ben ik blij dat het er geen zes zijn', aldus Marit.