Nieuws - 22 februari 2001

Werkplek: Studentenbalie

Werkplek: Studentenbalie

Vanaf 1983 is Marion Rodenburg te vinden achter de studentenbalie in het bestuurscentrum. Ze is blij met de vele contacten die ze daar heeft. "Die maken het werk erg afwisselend. Ik vind het leuk om met mensen om te gaan en hier aan de balie komt van alles. Verder kan ik mijn 'klep' hier goed gebruiken", vertelt ze lachend.

Op het moment is het erg rommelig, want het is nog onduidelijk hoe het verder gaat met de studentenbalie. "We vormen sinds kort ??n balie samen met de Deans Office voor internationale studenten. Dat betekent dat we nu met meer mensen zijn. Vroeger stond je met zijn twee?n, dus dat is even wennen. Verder gaan we binnenkort verhuizen in dit pand. Nu moeten studenten altijd via de centrale ingang naar binnen, maar in de toekomst krijgen ze een eigen ingang. Het is dus allemaal nog een beetje onduidelijk wat er met de studentenbalie gaat gebeuren, we wachten het allemaal maar af."

Aan de balie krijgt Rodenburg soms de gekste vragen van mensen, maar daar kijkt ze inmiddels al niet meer van op. "Sommige mensen stellen vragen die gewoon onmogelijk zijn. Ik kan zo snel geen voorbeeld bedenken, maar ik doe ze meestal maar af als een grapje."

's Ochtends houdt Rodenburg zich vooral bezig met het aanhoren van vragen en die werkt ze meestal in de loop van de dag uit. Verder heeft ze onder andere veel contact met de verschillende examencommissies. "Ik denk dat iedereen me hier wel kent, in ieder geval bij naam." | E.L., foto G.A.