Nieuws - 13 september 2001

Werkplek: Bestuurshok van Thymos

Werkplek: Bestuurshok van Thymos

'Ons hok', zo noemen de bestuursleden van sportstichting Thymos hun kamer in universitair sportcentrum De Bongerd. Het kantoortje staat vol met bureaus en computers. Van hieruit zet Thymos zich in voor de studentensport in Wageningen. Het nieuwe bestuur is op 3 september begonnen, het oude bestuur (op de foto) draait nog een paar weken mee, voor de overdracht.

"Het is mijn tweede huis geweest dit jaar", zegt Suzan Klein Gebbink, scheidend commissaris publiciteit van Thymos. "Als ik wakker word, ga ik erheen en vaak ook in de avonden en de weekenden. Hele dagen rondhuppelen op De Bongerd vind ik heerlijk."

De zes bestuursleden hebben allemaal een volledige beurs, waar dit werk in andere steden vaak niet meer dan een bijbaantje is. Ze organiseren evenementen, zoals de sportnacht op 15 november, ze houden contact met de recreanten en de zeventien studentensportverenigingen die ze vertegenwoordigen, ze werken samen met De Bongerd en onderhouden landelijke contacten met andere studentensteden.

Thymos heeft aardig wat invloed, constateert Klein Gebbink. "Het verbaast me dat er zo goed naar ons geluisterd wordt hier op De Bongerd, maar ook door bijvoorbeeld de directrice van Diedenoort. Ze luisteren naar je, geloven wat je zegt en gaan discussies aan. Het is leuk om dat te ervaren. Zo zijn we bijvoorbeeld betrokken bij het plan voor nieuwbouw van De Bongerd."

Ook het contact met de sporters geeft voldoening. Klein Gebbink: "Veel fanatieke sporters zie je twee, drie keer per week. 's Avonds komen de mensen naar je toe. We organiseren veel, en veel mensen zijn dankbaar dat je dit voor hen doet." | M.H.