Nieuws - 1 januari 1970

Weinig animo voor internetsubsidie

Studentenhuizen tonen weinig interesse in de tegemoetkoming van de universiteit voor de aanschaf van een internetaansluiting. Sinds de regeling half januari is bekendgemaakt hebben twintig huizen een aanvraag ingediend. Dat is tien procent van het totaal aantal studentenhuizen. De helft van de aanvragen bedroeg de maximale tweehonderd euro.

De tegemoetkoming is bedoeld voor de opstartkosten zoals de voor de aanschaf van modems, switches en kabels. De gedeclareerde kosten variƫren omdat niet iedereen voor een snelle aansluiting heeft gekozen en sommigen minder kabel nodig hadden dan anderen.
Drs Hans Bronkhorst van de stafafdeling Onderwijs en studentenaangelegenheden verwacht dat er nog meer aanvragen binnenkomen.
De universiteit wil met de regeling bewoners van particuliere studenthuizen stimuleren internet te gebruiken. In tegenstelling tot bewoners van SSHW-complexen kunnen zij vaak nog niet goedkoop en snel internetten. De vergoeding voor de opstartkosten is in ieder geval dit studiejaar nog aan te vragen, en in principe ook volgend jaar. Voorwaarde is wel dat het studentenhuis is geregistreerd bij de WSO en dat de kosten na 1 september vorig jaar zijn gemaakt. | Y.d.H.