Nieuws - 8 september 2015

Weijers geen wetenschapstalent van het jaar

tekst:
Rob Ramaker

Dolf Weijers zit niet bij de top 5 wetenschapstalenten van Nederland en Vlaanderen. De plantenonderzoeker prijkte midden augustus op een shortlist met genomineerden voor wetenschapstalent 2015.

Foto: Guy Ackermans

Weijers is persoonlijk hoogleraar bij de leerstoelgroep Biochemie. In Wageningen is hij vooral bekend als winnaar van Teacher of the Year 2013. Verder is hij lid van de Jonge Akademie, medeorganisator van Science Café Wageningen en haalde hij een prestigieuze Vici- en ERC-beurs binnen.

Het publiek mocht de afgelopen week stemmen op 1 van de 25 genomineerden voor wetenschapstalent van het jaar. Verder gaf een jury met onder meer Melanie Peters, WU-alumna en directeur van het Rathenau Instituut, een oordeel over de jonge wetenschappers. Uit deze twee rolde een top vijf waar Weijers niet bij zit. 

De gelukkigen die nog wel meestrijden om de titel zijn Sara Bals (Universiteit Antwerpen), Ann Bessemans (Universiteit Hasselt), Teun Bousema (Radboud Universiteit Nijmegen), Maaike Kroon (Technische Universiteit Eindhoven) en Cedric Ryngaaert (Universiteit Utrecht). De winnaar wordt op 24 september bekend gemaakt in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

De verkiezing wordt georganiseerd door de Nederlandse editie van New Scientist.