Nieuws - 15 januari 2013

Weijers beste docent

Vanwege zijn enorme passie voor de wetenschap is Dolf Weijers verkozen tot Teacher of the Year 2013. Dat is vanavond tijdens de Nieuwjaarsborrel van de studentenraad bekend gemaakt.

Dolf_Wijers_blij_verrast_GA_-RGB.jpg
Dolf Weijers, die lesgeeft bij de leerstoelgroep Biochemie, was totaal overdonderd door de prijs. 'This is the best honour I received in the last years', zei hij. 'I consider it a duty to keep my standards up.'
De jury roemt Weijers' passie voor de wetenschap. Hij steekt veel vrije tijd in bijvoorbeeld de Jonge Akademie (platform voor jonge topwetenschappers) en het Science Café in Wageningen. Dit enthousiasme kan hij goed overbrengen tijdens zijn lessen. 'As a teacher, he knows how to make static concepts more dynamic, which engages and inspires his students.'
Rector Magnificus Martin Kropff nam tijdens de ceremonie het woord om te benadrukken dat Weijers top-wetenschap en top-onderwijs weet te combineren. Dat kan dus wel, aldus de rector.
Weijers ziet zichzelf ook vooral als wetenschapper, maar hij is blij dat zijn liefde ook tijdens colleges kan overbrengen. 'Dit is mijn natuurlijke stijl, ik heb mezelf niet bewust verbeterd. Dit enthousiasme is echt, dat kun je niet faken.'  Hij ziet de prijs ook als 'ultieme waardering' daarvoor.
Weijers krijgt het bronzen beeldje De Leermeester, een replica van het kunstwerk van Jan Praet dat voor de Leeuwenborch staat. Daarnaast krijgt hij, net als de andere genomineerden, 2500 euro, een oorkonde en het juryrapport.
In de race om de titel liet Weijers Ljiljana Rodic-Wiersma, Huub Savelkoul, André van Lammeren en Ute Sass-Klassen achter zich. In de Resource van komende donderdag vertellen zij allemaal over hun drijfveren om goed onderwijs te geven.