Nieuws - 18 januari 2001

Wageningse marktkundigen horen tot Nederlands beste

Wageningse marktkundigen horen tot Nederlands beste

Wageningse economen hebben een voortrekkersrol in Nederland op marketinggebied. Dat blijkt uit de jaarlijkse publicatie in Intermediair van het lijstje meest vooraanstaande economen in Nederland.

Prof. Aalt Dijkhuizen, inmiddels vertrokken naar Nutreco, en prof. dr. ir. Ruud Huirne staan op nummer 9 en 11 op de lijst. Die bedrijfseconomen stonden vorig jaar ook in de hoogste regionen. Dit jaar staan ook prof. dr. ir. Jan Benedict Steenkamp en dr. ir. Rick Schifferstein hoog in de lijst. Steenkamp werkt in Tilburg, maar is deeltijd hoogleraar bij de leerstoelgroep Marktkunde en consumentengedrag. Schifferstein werkte tot 1 januari bij dezelfde groep, maar vertrok naar Delft. Ook prof. Michel Wedel, nummer 6 op de lijst en inmiddels hoogleraar in Groningen, deed in Wageningen zijn promotieonderzoek.

Volgens Huirne is de Wageningse kweekvijver van marktkundigen vooral de credit van prof. dr. ir. Thieu Meulenberg, beheerder van de leerstoel Marketing en consumentengedrag. Huirne: "We hebben goede mensen, we hebben al vroeg ingezet op de ketenbenadering en na alle reorganisaties is de rust teruggekeerd, zodat we in volle vaart verder kunnen." | J.T.