Nieuws - 16 mei 2002

Wageningen UR doet aangifte tegen www.wur.info

Wageningen UR doet aangifte tegen www.wur.info

Wageningen UR wil dat de site www.wur.info uit de lucht wordt gehaald. Wageningen UR heeft aangifte gedaan bij de politie wegens smaad. De site bevatte deze week smakeloze teksten over de dood van Pim Fortuyn.

Www.wur.info is de site van de Wageningen Underground Resistance. De site wordt onderhouden door het Politiek Infocentrum Wageningen. Dinsdag 14 mei stond onder andere op de site: "Hopelijk ligt Solana binnenkort ook onder de zode! Juist nu moet je optreden en je uitspreken. Laten we onze viziers van de oefenpoppen verplaatsen naar de realiteit van wereldvernietigende machthebbers. Save the world with a littlebit of lead!" En: "Na het fortuijnlijk mikwerk ons aller V. barstten er her en der in de stad straatfeesten uit."

Simon Vink, woordvoerder van de raad van bestuur van Wageningen UR, noemde de uitlatingen op de site 'schaamteloze wansmaak'. "Wij kunnen niet accepteren dat de naam WUR daaraan verbonden wordt."

Wageningen UR heeft woensdag aangifte gedaan tegen de site wegens smaad en laster. De officier van de justitie onderzoekt de zaak. Als de aangifte er niet toe leidt dat de site van het net wordt gehaald, dan wil de afdeling juridische zaken van Wageningen UR onderzoeken of een civiele procedure met een schadeclaim mogelijk is.

De gewraakte teksten waren overigens woensdag al weer van de site verdwenen. De makers van wur.info waren niet voor commentaar bereikbaar. | K.V.