Nieuws - 10 juni 2018

Wageningen tweede bij GNSK

tekst:
Linda van der Nat,Julia Schafer

Wageningen heeft de kans op een podiumplek op de nationale studentkampioenschappen weten te verzilveren: de Wageningse student-sporters werden tweede op het GNSK in eigen huis.

De winnaars: op 1 Nijmegen, op 2 Wageningen en op 3 Groningen. © Guy Ackermans

Bij het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap, dat voor het eerst sinds 1999 in Wageningen werd georganiseerd, wisten onder meer de Wageningse basketbalheren en de squashspelers eerste te worden. Ook de frisbeeërs wonnen de finale. Triatleet Julie von Gruenigen versloeg bij de sprinttriatlon met gemak haar concurrenten..

Nijmegen werd eerste, net als vorig jaar. Groningen behaalde met een derde plek ook dezelfde positie als vorig jaar. Eindhoven, dat vorig jaar tweede werd, viel buiten de prijzen.Vorig jaar werd Wageningen vierde. Dat resultaat hoopte het Wageningse GNSK-bestuur dit jaar te verbeteren.

Esther Veldhuizen, voorzitter van Thymos, is trots op 'haar'sporters. 'Eigenlijk zit Wageningen meer in de breedtesport, we focussen niet op topsport. Maar we kunnen toch op hoog niveau meedoen, dat is tof om te zien.'

Aan het GNSK deden zo'n 1500 student-sporters uit heel Nederland mee.

Een impressie:

GNSK 2018 - Saturday

© Guy Ackermans

Lees meer: