Nieuws - 10 januari 2008

Wageningen stijgt in economentop

Wageningen Universiteit is gestegen van plaats drie naar twee in de ESB Economentop, een lijst van meest publicerende economen in Nederland.
De redactie van Economisch Statistische Berichten stelt de lijst jaarlijks op, op basis van het aantal internationale publicaties van economen aan Nederlandse instellingen. Publicaties krijgen een gewogen score door het wetenschappelijke belang van het tijdschrift mee te wegen, aan de hand van het aantal citaties uit het blad. Dat levert een top veertig op van meest publicerende economen en een instellingentop van meest publicerende universiteiten.
Wageningen Universiteit staat tussen koploper Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit Tilburg. Dat is opmerkelijk omdat de kleinere faculteiten, waaronder Wageningen, elk maar vijf economen mogen aanmelden voor de lijst, in plaats van twintig zoals grote mogen.
Vooral de nieuwe hoogleraar ontwikkelingseconomie prof. Erwin Bulte is verantwoordelijk voor de hoge Wageningse notering. Hij staat op nummer twee in de top veertig van economen. Ook prof. Lynn Frewer (plaats 15), prof. Ruud Huirne (18), en prof. Alfons Oude Lansink (31) staan op deze lijst.