Nieuws - 1 januari 1970

Volgend jaar geen CAID

Ruim duizend nieuwe studenten doen deze week mee aan de introductiedagen. Zoals het er nu naar uit ziet, is het echter de laatste keer dat eerstejaars op deze manier Wageningen leren kennen. Er zijn nog steeds niet genoeg geïnteresseerden voor de Commissie Algemene Introductie Dagen van volgend jaar.

Het is voor het eerst dat er voor aanvang van de AID nog geen nieuwe CAID is voor het jaar daarop, vertelt commissielid Jenneke van Elderen. Hoeveel introductiecommissies hen voor zijn gegaan, weet Van Elderen niet precies. ‘We hebben geprobeerd het na te zoeken, maar dat is niet gelukt. Het zijn er in ieder geval meer dan vijfentwintig geweest.’
Zonder een CAID is de kans groot dat het programma er volgend jaar anders uit zal gaan zien. ‘De organisatie zal waarschijnlijk meer vanuit de universiteit komen en andere aanpassingen zijn misschien noodzakelijk,’ zegt Van Elderen.
Een mogelijke aanpassing ligt in de lengte van de introductiedagen. ‘Het is nu extreem goed georganiseerd. Het is uniek dat er voor een relatief zo kleine studentenstad een zesdaags programma draait,’ aldus Van Elderen.
Toch geeft de huidige CAID het nog niet helemaal op. ‘We hopen dat er onder de crewleden misschien wat geïnteresseerden zijn. Om deze mensen over de streep proberen te trekken, gaan we na de AID nog één grote actie ondernemen,’ zegt Van Elderen. Wat de actie precies zal zijn, weet ze nog niet. ‘We richten ons nu eerst op het goed laten verlopen van deze AID.’ / LH

Zie ook de reportage op de pagina Onderwijs: De tijdelijke koningen van het Arionhok