Nieuws - 6 mei 2015

VHL begint met verhuizing

tekst:
Rob Ramaker

Hogeschool VHL is deze week begonnen met de verhuizing uit het Forumgebouw. Door de breuk met Wageningen UR vertrekken alle opleidingen deze zomer naar Velp.

Foto: Verhuiswagens bij het Forumgebouw op de Wageningse campus

Begin juni moet de vijfde, zesde en zevende verdieping van Forum leeg zijn, laat Ludy Zeeuwen, locatiemanager van gebouw Forum, weten. Deze week worden de kantoren op de zevende verdieping leeggehaald. Later deze maand volgt het onderwijsmeubilair van verdieping vijf en zes. Het VHL-onderwijs in Wageningen loopt ondertussen gewoon door tot het einde van het collegejaar. Zo krijgen docenten tijdelijke kamers op de vierde verdieping. En in juni worden alle colleges ingeroosterd in ruimtes van Wageningen Universiteit.

De vrijgekomen verdiepingen van Forum worden voor september ingrijpend verbouwd. In het huidige VHL-deel bevinden zich kantoren, collegezalen en groepsruimtes. Daar komen grotere collegezalen, PC-kamers en een studio voor de opleiding Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning. ‘Er gaan wanden in en uit, er komt extra elektra’, zegt Zeeuwen, ‘en het ventilatiesysteem wordt aangepast aan  grotere aantallen studenten.’

Er gaan wanden in en uit, er komt extra elektra en het ventilatiesysteem wordt aangepast aan grotere aantallen studenten.
Ludy Zeeuwen

Zeeuwen hoopt de overlast van de verbouwing te beperken. Luidruchtige werkzaamheden zullen vooral in het weekend en ’s nachts plaatsvinden. Ook is bewust gekozen de verbouwing al tijdens het collegejaar te starten. ‘Door eerder te beginnen’, zegt Zeeuwen, ‘hebben we ruimte in de planning om hinder te beperken.’ Deze zomer vinden door de werkzaamheden geen activiteiten plaats in Forum. In plaats daarvan wordt gebouw Orion opengesteld.

Hogeschool VHL brak begin 2013 met Wageningen UR. In de jaren daarvoor zorgde de fusie al voor strubbelingen, terwijl de samenwerking voor beide organisatie voordeel moest opleveren. In Wageningen bood VHL vier bachelors aan, Dier- en veehouderij, Bedrijfskunde en agribusiness en Voedingsmiddelentechnologie. Aanvankelijk leek het erop dat de masterstudenten wel in Wageningen zouden blijven maar ook zij verhuizen mee.