Nieuws - 21 juni 2001

VeSte winnaar studentenraadsverkiezingen

VeSte winnaar studentenraadsverkiezingen

Verenigde Studenten (VeSte) heeft bij de studentenraadsverkiezingen een zetel winst behaald ten opzichte van vorig jaar. VeSte veroverde de restzetel die vorig jaar nog naar de Progressieve Studenten Fractie (PSF) ging. VeSte is met vijf zetels nu net zo groot als de PSF. De PSF heeft daarmee dit jaar voor het eerst in het bestaan van de studentenraad minder dan de helft van het beschikbare aantal zetels. De Christen Studenten Fractie behoudt twee van de twaalf zetels.

VeSte is blij met de uitslag. "We hebben veel tijd en energie gestoken in bekendheid geven aan de verkiezingen en onze fractie", zegt de huidige fractievoorzitter Ilse Straver. "Ik denk dat de uitslag laat zien dat onze idee?n ook nietleden van studentenvereningen aanspreken. Deze extra zetel is waar wij op gehoopt hadden."

Richard van Oorschot, die komend jaar voor de PSF de studentenraad in gaat, is ondanks de zetel verlies niet ontevreden met de uitslag. "Ook met vijf man kun je je prima inzetten voor het onderwijs", zegt hij. Aankomend studentenraadslid Gerard Ros van de CSF verklaart best tevreden te zijn met de uitslag. "Er blijft alleen weinig tijd over om extra activiteiten te organiseren als je maar met zijn twee?n bent", beseft hij.

Straver, van Oorschot en Ros vinden het alledrie jammer dat de opkomst met 34 procent een procentje lager uitviel dan vorig jaar. Ros: "Uit enqu?tes onder studenten mag dan wel blijken dat ze meer van de studentenraad willen horen, maar ze doen er weinig voor."

Voor CSF komen in september in de studentenraad Marije Struijk en Gerard Ros; voor VeSte Sylvia Tebbenhof, Eveline Stilma, Joris Sprakel, Marieke Desmense en Dave Lammers; en voor de PSF Clarieke Hidden, Bart de Koning, Dieneke Breukink, Richard van Oorschot en Bas van 't Erve.| Y.d.H.