Nieuws - 28 juni 2007

Verhuizen

920_nieuws.jpg
Zaterdag is het zover. Mijn laatste dag in Leeuwarden. Het is de dag dat ik ga verhuizen. Terug naar Rotterdam om daar, na een welverdiende vakantie, vijf maanden stage te gaan lopen in Blijdorp.
Inderdaad, daar bij Bokito. Ineens is mijn stageplaats een stukje interessanter. Op zo’n honderd meter afstand van de gevreesde gorilla zal ik mij bezig gaan houden met dierentuinvoeding. Nu maar hopen dat ik niet als voer eindig.
Ondertussen ben ik al begonnen om stukjes van mij in dozen te stoppen. Dat valt nog niet mee. Bij elke lade die ik uitspit, kom ik dingen tegen van vroeger. Brieven van mijn basisschoolvriendin, die destijds naar Brabant is verhuisd. Samen zouden we meedoen aan de Droomshow, met Peter Jan Rens. De Swiebertjes zou onze teamnaam zijn. Helaas zijn we nooit uitgekozen, maar alle brieven van toen heb ik al die tijd bewaard.
Mijn poëziealbum van dertien jaar geleden, waarin elk klasgenootje iets mocht schrijven. Standaard versjes, maar ook lieve woorden van vriendinnen die ik uit het oog verloren ben. Friends forever staat er dan.
Verder zijn er nog bergen foto’s. Ik als klein meisje met bloempotkapsel en mijn eerste konijn op schoot. Ik met lange blonde krullen voor het Witte Huis in Amerika. Ik met felroze haren bij mijn eerste punkconcert. Vastgelegde momenten die ik ooit nog zou inplakken. De stapel blijft maar groeien, terwijl er pas één fotoboek is gevuld.
En toen ik mijn lade ondersteboven kiepte, hoorde ik ineens ‘me kudos!’. Het was Furby die liet weten dat hij geknuffeld wilde worden. Het harige beestje, dat gekke dansjes doet als je in je handen klapt, heb ik lang geleden eens gekregen. Nooit geweten dat ik hem nog had. Toch maar snel de batterijen er uitgehaald voordat het geblèr mijn buren wakker zou maken.
Meer dan tien dozen zitten er nu vol met handdoeken, multomappen en herinneringen. Laat die verhuiswagen maar komen!