Nieuws - 27 september 2001

Veel afvallers bij ontwikkelingsstudies

Veel afvallers bij ontwikkelingsstudies

Veel studenten die vorig jaar zijn begonnen aan een opleiding Internationale ontwikkelingsstudies zijn binnen een jaar afgehaakt. Van de 41 studenten van de studie Internationale Ontwikkeling die in september 2000 met de studie begonnen, zijn er inmiddels nog maar 29 over.

Studenten die afgehaakt zijn klagen dat ze zich proefkonijn voelden. Het studieprogramma is nieuw, en lijdt daardoor aan kinderziektes. Een aantal studenten klaagt bovendien dat er in het eerste jaar van de opleiding te weinig aandacht wordt besteed aan ontwikkelingsvraagstukken. De propedeuse van Ontwikkelingsstudies en die van de richting Bedrijfs- en consumentenwetenschappen zijn tot het laatste blok precies hetzelfde.

Afvaller Mascha van der Meer: 'het is vervelend dat de propedeuse gelijk loopt met Bedrijfs- en consumentenwetenschappen. Zo moesten we op een gegeven moment tijdens een PGO-vak 'kant-en-klaar' maaltijden kopen en die gaan proeven en daar een beoordeling over schrijven. Sorry hoor, maar wat heeft dat met ontwikkelingsstudies te maken...' (zie ook pagina 5 'Eerstejaars teleurgesteld over ontwikkelingsstudies')