Nieuws - 1 januari 1970

Vacaturestop bij Agrotechnologie

De directieraad van de kenniseenheid Agrotechnologie en voeding heeft een vacaturestop afgekondigd voor het instituut Agrotechnology & Food Innovations (A&F, voormalig ATO en Imag). Reden voor de maatregel zijn tegenvallende inkomsten.

A&F gaat ook beter op de kleintjes letten. Medewerkers zullen voor uitgaven tot 5000 euro toestemming moeten vragen aan de leider van hun business unit. Voor grotere uitgaven is de toestemming van directeur bedrijfsvoering dr Philip van der Heijden nodig. Van der Heijden erkent dat de maatregelen waarschijnlijk geen grote besparingen zullen opleveren. ,,Onze medewerkers weten al langer dat het moeilijk gaat en zijn dus al zeer kostenbewust, maar alle beetjes helpen.’’
Begin dit jaar leverde het instituut nog een positief getoonzet herstelplan in bij de raad van bestuur. A&F ging er toen nog van uit dat het schrappen van twaalf banen voldoende zou zijn voor structureel herstel. ,,Achteraf was dat misschien wat rooskleurig, maar achteraf is alles makkelijk. In het eerste kwartaal verliep de acquisitie volgens plan, dat is in het tweede kwartaal omgeslagen’’, verklaart Van der Heijden. De directie van A&F gaat de komende weken onder andere met klanten om de tafel zitten om de problemen van het instituut te duiden. ,,We willen in kaart brengen welk deel van de problematiek structureel is, en welk deel tijdelijk. | K.V.