Nieuws - 16 maart 2018

Universiteit richt zich met open dag op jongste studiekiezers

tekst:
Kenneth van Zijl

Duizenden scholieren uit het hele land komen aanstaande zaterdag naar de campus van WUR om de sfeer te proeven. De universiteit richt zich voor het eerst alleen op de jongste studiekiezers.

© Marte Hofsteenge

Uit analyses van zes voorgaande edities van open dagen is gebleken dat vooral scholieren uit de vierde klas, die net in de oriëntatiefase zitten, het vaakst kiezen voor een studie aan WUR. Daarom heeft de universiteit besloten om zich zaterdag specifiek op deze groep te richten, aldus Lieke van Bokhoven van Voorlichting en Werving.

Een bijzondere plaats is ingeruimd voor het Wisdom and Wonder-paviljoen. Daar vinden de meest tot de verbeelding sprekende activiteiten plaats. Alles om de jonge studiekiezers een goed beeld te geven van wat de Wageningse universiteit allemaal te bieden heeft, aldus Van Bokhoven.

Fashion

Zo zijn er speciale speeddates tussen scholieren en bachelorstudenten. Er is een modeshow in samenwerking met kunstacademie ArtEZ uit Arnhem. Mode van natuurlijke materialen zoals paddenstoelen en kleding van recyclede materialen zullen op de catwalk geshowd worden. Tot slot is er een workshop Koken met Insecten met professor Marcel Dicke, die de potentiële eerstejaars laat kennismaken met de belangrijke rol die insecten spelen bij het oplossen van voedselvraagstukken.

Op dit moment zijn er ruim 2500 aanmeldingen van scholieren. Om de drukte beheersbaar te houden mag elke scholier één ouder meenemen.