Nieuws - 27 juni 2002

Unitas organiseert Dans Top 1000

Unitas organiseert Dans Top 1000

Het leek een krankzinnig idee, maar het gaat werkelijkheid worden. Op donderdagavond 11 juli gaat de Unitas Dans Top 1000 van start. In ruim zestig uur worden ieders favoriete platen gedraaid. Pas zondag na zonsopgang wordt nummer 1 gedraaid.

Jongerenvereniging Unitas organiseert al tien jaar een Dans Top 100. Leden en bezoekers kunnen hiervoor plaatjes opgeven. Het lumineuze idee voor een Top 1000 werd vorig jaar november op een feest geopperd door een oud-lid van Unitas, ir Martijn van Paassen. Omdat Van Paassen niet meer in Wageningen woont, ging ir Willem van Schaik met het idee van zijn vriend verder. "Eerst moesten we kijken of anderen het ook zagen zitten. Want voor de organisatie van tevoren en op de dagen zelf zijn veel mensen nodig", aldus Van Schaik, aio bij Levensmiddelenhygi?ne en Bmicrobiologie. Twee maanden geleden is de knoop doorgehakt. Op 11 juli om 20.00 uur wordt het eerste plaatje gedraaid, nummer 1000 dus. De bands De Klojo's, de Killer Bananazz, de Band of Glory en de kunstenaarsgroep de W4t3rl4nd3r5 (spreek uit Waterlanders) zullen voor de nodige afwisseling zorgen. Eethuis Zeezicht zorgt op zaterdag voor het eten.

Medeorganisator Krispijn Beek vertelt dat er in totaal zo'n tweehonderd man verspreid over drie dagen actief zal zijn. "Eigenlijk is het een volslagen achterlijk plan. Maar ik denk dat er wel veel mensen op af zullen komen." | Y.d.H.

Voor meer info: http://dance.to/top1000. Je kunt nog tot 29 juni een lijstje inleveren.