Nieuws - 18 maart 2020

Unifarm moet ruim duizend plantjes weggooien

tekst:
Albert Sikkema

De medewerkers van Unifarm hebben de afgelopen maanden honderden plantjes opgekweekt die gebruikt zouden worden bij drie studentenpractica. Nu die practica zijn afgelast vanwege de coronacrisis, worden de plantjes weggegooid. Het gaat onder andere om petunia, komkommer, tomaat en kool.

Foto: Albert Sikkema

Unifarm, het proefbedrijf van de Plant Sciences Group, blijft vooralsnog open voor onderzoek, zegt bedrijfsleider Andre Maassen. De medewerkers van Unifarm zijn ingedeeld in twee groepen om de sociale contacten tussen de medewerkers te minimaliseren. Onderzoekers die proeven hebben lopen in Unifarm, kunnen vooralsnog die proeven voortzetten. Ook blijft Unifarm op verzoek plantjes opkweken ter voorbereiding van nieuwe experimenten.

De effecten van de coronacrisis op de werkzaamheden van Unifarm zijn vooralsnog beperkt. Enkele onderzoekproeven in de kassen zijn uitgesteld. ‘Als onderzoekers kunnen wachten met hun plantenproeven, dan wachten ze’, zegt Maassen.