Nieuws - 6 juni 2002

Twee Argoroeiers Nederlands kampioen

Twee Argoroeiers Nederlands kampioen

De Wageningse Argoroeiers Eelke Westra en Michiel van Eupen zijn 2 juni ge?erd met rood-wit-blauw blik op de NK Roeien in Amsterdam. De Nederlandse kampioenstitel behaalden ze in de lichte twee zonder stuurman. Daarnaast veroverden ze samen met anderen de eerste plaats in de lichte acht met stuurman. Er waren ruim veertig roeiverenigingen aanwezig.

Willemijn van der Straaten, wedstrijdcommissaris van Argo, betitelt de strijd als een droomrace. "Gelijk vanaf het startschot lagen Westra en Van Eupen een bootlengte voor op het veld. Ze domineerden de race." Voor Van der Straaten en Steven Schoofs, secretaris, was de overwinning niet echt een verrassing. De twee roeiers lieten al eerder zien dat ze goed op weg waren. De enige twee echt geduchte tegenstanders, Verhalle en Verhorst, bleven ze dan ook ruimschoots voor.

Met het behalen van de nationale titel zijn Westra en Van Eupen verzekerd van uitzending naar de World Cup in het Belgische Hazewinkel. De kans dat de twee Argoroeiers voor Nederland ook mogen uitkomen op de Wereld Kampioenschappen in Spanje is in zicht. | E.T.