Nieuws - 12 maart 2013

Traplopen tegen kanker

Zin om eens iets geks te gaan doen? Ren dan met zijn zessen in estafettevorm zo hard mogelijk een keer de trappen van Forum op en neer.

Alpe_dHuzes_LG.jpg
Maar je moet wel geld meenemen, want de Huzestafette waar het hier over gaat, is een sponsorloop. Brein achter dit evenement dat op donderdagavond 28 maart plaatsvindt zijn de negen Wageningers die dit jaar meedoen aan Alpe d'Huzes, het megasponsorfestijn tegen kanker. De estafetterace is het sportieve deel van een avondvullend programma, waarin naast de trappenloop ook ruimte is voor lezingen, studentenactiviteiten als overallhangen en koemelken, een buffet en een loterij.
160 treden
De negen deelnemers van Wageningen UR aan Alpe d'HuZes zijn verdeeld over twee ploegen: BIG Challenge en Head over Wheels. BIG Challenge, een groep rond hoogleraar Johan van Arendonk (Fokkerij en Genetica) was vorig jaar ook van de partij. Het evenement in Forum is een gezamenlijke sponsoractie voor Alpe d'HuZes en dus het kankeronderzoek. De trappenloop is nieuw. Teams van zes personen lopen in estafette de 160 treden van het acht verdiepingen tellende gebouw op en af. Inleggeld per team: 66 euro (of meer). Voor het goede doel en inclusief eten en drinken.
Zwarte Cross
Maar pas op. Als je snel genoeg bent, moet je nog een keer. De snelste vier teams mogen in de finale nog een keer op een neer. Voor de snelste ploeg liggen kaartjes klaar voor de befaamde Zwarte Cross in de Achterhoek klaar. Lezingen van Ellen Kampman (hoogleraar voeding en kanker) en Coen van Veenendaal (oprichter Alpe d'HuZes) omlijsten het geheel. Voor kaarten en verdere info zie: www.4d6.nl.