Nieuws - 18 juni 2009

TOP-NK VOOR ZWEMSTER TERINK

Een hele rits persoonlijke records, podiumplaatsen én een titel op de 400 meter wisselslag. Het open Nederlands Kampioenschap Zwemmen, van 12 tot 14 juni in Eindhoven, was een opsteker voor de Wageningse biologiestudente Rieneke Terink.
‘Het NK ging heel erg goed, eigenlijk boven verwachting’, vertelt Terink. ‘Ik had namelijk gewoon hard doorgetraind omdat ik eind juli wil pieken op een wedstrijd in Sheffield. Ik zou me daar al kunnen kwalificeren voor de EK in Boedapest, volgend jaar augustus.’
In het vijftigmeterbad zwom Terink op zeven onderdelen een persoonlijk record, wat werd beloond met vijf medailles. Zaterdag nam ze op de tweehonderd meter vrije slag revanche voor de mislukte kwalificatie voor het WK eind juli in Rome. De studente tikte aan in een tijd die sneller was dan die van twee dames die zich toen wel in de estafetteploeg zwommen.
Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd dat Terink het Nederlands record op de vierhonderd meter wisselslag op de korte én lange baan bezit. Zondag snoepte ze weer acht seconden van haar toptijd af en bracht het gat terug tot twee seconden.