Nieuws - 5 januari 2010

Toch langere kerstvakantie

Na acties van de Studentenraad en de WSO krijgen studenten van Wageningen Universiteit vanaf 2011 weer gewoon twee weken kerstvakantie. Voor de kerstvakantie in 2010 was dat niet mogelijk, maar de vakantie is met twee dagen verlengd.

kerstboom.jpg
Komend jaar begint de kerstvakantie aan Wageningen Universiteit twee dagen eerder dan gepland, namelijk op donderdag in plaats van zaterdag. Vanaf 2011 duurt de kerstvakantie twee weken. De Raad van Bestuur heeft daartoe besloten na protesten van de Wageningse Studenten Organisatie en de Studentenraad. De afgelopen kerst kregen studenten één week vakantie. Ook voor dit jaar stond maar één week ingeroosterd.
Kees van der Ark uit de Studentenraad noemt het overleg met rector Martin Kropff constructief. Van der Ark: ‘Het liefst hadden we in 2010 al twee weken gehad, maar dit is praktisch het hoogst haalbare. Verder wordt vastgelegd dat de kerstvakantie voortaan twee weken duurt.’ De rector spreekt van een mooi compromis. ‘We zullen eind dit jaar misschien extra zalen moeten huren om alle tentamens op tijd te kunnen afnemen. Maar we vinden het belangrijk dat buitenlandse studenten de mogelijkheid hebben om met de kerstdagen thuis te zijn’, aldus Kropff.