Nieuws - 14 februari 2002

Telefoontikker werkt nog steeds

Telefoontikker werkt nog steeds

KPN zou per februari stoppen met het doorgeven van tiksignalen over de telefoonlijn. SSHW-afdelingen en studentenhuizen met een telefoontikker moesten daarom overschakelen op een alternatief. Wie echter nog geen alternatief heeft ge?nstalleerd, kan bevestigen dat de telefoontikker gewoon door blijft tellen.

Noortje Schadenberg woont in een studentenhuis aan de Hoogstraat. "Het is nu februari en de tikker doet het nog steeds. We hebben wel een Pintic besteld, maar dat duurt een paar weken tot die er is."

Bij de plaatselijke Primafoonwinkel weet bijna niemand dat de tikker nog doortelt. Laat staan wat de reden daarvan is. Alleen medewerker Willem Potjes komt met een verklaring: "Ze pakken centrale per centrale aan. Daarbij gaan ze per regio de centrales af. Ik denk dat ze gewoon nog niet aan deze regio zijn toegekomen. Eind februari moet de kostenteller eraf zijn."

Schadenberg: "Je weet het nooit zeker. Ik denk dat onze Pintic wel voor 1 maart is gearriveerd en ge?nstalleerd. We zullen de tikker missen. Dan komt er weer een nieuw digitaal apparaat voor in de plaats, maar het is toch wel studentikoos hoor, zo'n tikker." | M.Hk