Nieuws - 1 januari 1970

Tartleten domineren Veluweloop

Het broeierige weer op zaterdag 10 september maakte de 25e Veluweloop ongewoon zwaar. Het team met de beste lopers van studentenatletiekvereniging Tartlétos werd tweede in het algemeen klassement. Ze waren daarmee het sterkste studententeam.

Aan deze jubileumeditie van de estafetteloop over de Veluwe deden 108 teams mee. Twaalf hiervan waren studententeams. Het vochtig warme weer maakte het de lopers gedurende de dag steeds zwaarder. Bij de tiende etappe adviseerde de organisatie hen om hun genummerde hes uit te trekken. Er werd ook extra water uitgedeeld om uitdroging te voorkomen. Bij de laatste etappe konden de hessen weer aan.
Het team Tartlétos Galliers, met oud-Tartleten die pas enkele jaren student-af zijn, won voor de derde keer op rij. Ze deden vijf uur en achttien minuten over de ruim tachtig kilometer. Tariq van Rooijen van het beste studententeam is echter toch tevreden met de prestatie van zijn team. ‘We hebben sterker en constanter gelopen dan vorig jaar. Het verschil met nummer één is teruggebracht tot twee minuten. Volgend jaar winnen wij.’ / YdH