Nieuws - 27 november 2014

Tachtig miljoen

Tachtig miljoen. Tách. tig. mil. joen. Zoveel bacteriën wissel je uit tijdens een tongzoen van tien seconden. Dat blijkt uit een artikel in Microbiome. Denk daar maar eens over na als je tijdens het volgende open feest beneveld het jachtterrein aanschouwt en opnieuw in verleiding komt.

HAKKEN

Vrouwen op hoge hakken krijgen eerder hulp van mannen dan vrouwen op platte schoenen. Dat blijkt uit een Franse studie. Een vrouw op hakken heeft sneller aanspraak in een bar en een ‘gevallen’ handschoen wordt sneller opgeraapt. Door mannen. De vervolgvraag is nu waarom mannen kicken op hakken. En is het verband recht evenredig? Hoe dan ook. Vrouwen, doe er je voordeel mee.

26. foto bij ultra'sklein.jpg

BIERTJE

Twee Leeuwardse oud-studenten hebben een creatieve oplossing gevonden voor hun enorme studieschuld (bijna een ton de neus). Ze verkopen sinds kort een biertje dat genoemd is naar hun oud-broodheer: DUO. Het DUO Bier wordt in het diepste geheim gebrouwen op een oude zolder, schrijven de heren op hun site duobier.nl. ‘Om geen slapende honden wakker te maken.’ Met crowdfunding willen ze hun ‘droom realiseren’.

POTTER

Na een wesp (Ampulex dementor), een spin (Aname aragog) en een dinosaurus (Dracorex howartsia) is er nu ook een stinkwants die is vernoemd naar een creatuur uit de Harry Potterfilmserie. Het beestje heet Thestral incognitus, naar de thestral (Terzieler). Het vliegende, paardachtige wezen uit de Potterreeks kun je alleen zien als je de dood kent.