Nieuws - 8 januari 2009

SUCCESSEN VOOR SPORTENDE STUDENTEN

Zwemster en biologiestudent Rieneke Terink heeft vlak voor kerst een spectaculair nationaal record gezwommen op de 400 meter wisselslag. Met de tijd van 4.38,49 heeft ze haar nationale kortebaantitel geprolongeerd.

Bij de nationale titelstrijd in het Amsterdamse 25-meterbad stond Terink maar liefst vier keer op het podium. Ze won ook de 400 meter vrije slag, werd met een persoonlijk record derde op de 200 vrij, en haalde zilver op de 200 wissel.
Ook schaatsende studenten hadden succes. De NK sprint leverde Mayon Kuipers, tweedejaars student Voedingsmiddelentechnologie aan Van Hall Larenstein Leeuwarden, op 3 en 4 januari haar eerste ticket op voor een wereldbekerwedstrijd. Op de 500 meter noteerde ze de vierde en vijfde tijd, waardoor ze eind januari in het Russische Kolomna mag starten.
Kuipers is momenteel fondsen aan het verzamelen om in februari naar de winteruniversiade in Harbin, China te kunnen, de Olympische winterspelen voor studenten. Ze is geselecteerd op de sprintafstanden, maar moet het dit jaar net als de andere sporters doen zonder bijdrage van een bond. De 2500 euro aan reis- en verblijfkosten kan ze zelf niet ophoesten. ‘Dus als ik geen sponsor vind kan ik er niet heen’, vertelt Kuipers. Mark Ooijevaar, student Bos- en natuurbeheer en titelhouder op de vijf en tien kilometer, laat het toernooi waarschijnlijk aan zich voorbij gaan, omdat hij zich later deze maand nog kan plaatsen voor wereldbekerwedstrijden en daaropvolgend het WK Afstanden.