Nieuws - 16 juni 2015

Studenten stemmen voor Ziggo

tekst:
Linda van der Nat

83 procent van de Idealisbewoners wil volgend jaar internet en televisie van Ziggo. Elf complexen stemden tegen de Ziggo-deal van Idealis.

Dit blijkt uit de enquête die de studentenhuisvester onlangs hield onder haar huurders, over de overstap naar een nieuwe internetprovider. Van alle huurders heeft 68 procent de enquête ingevuld, dat is genoeg voor Idealis om de veranderingen door te voeren, aldus Idealis-woordvoerder Corina van Dijk.

Elf Idealiscomplexen zullen niet overstappen naar Ziggo. De bewoners van deze complexen, vaak wat kleinschaliger studentenwoningen zoals de Ben van Londenstraat en de Walstraat, zitten nu niet op het WUR-netwerk en hebben al een eigen internetabonnement afgesloten, aldus Van Dijk. ‘Zij willen dit ook zelf blijven regelen. Dat hadden we wel verwacht.’ Alleen de bewoners van de Oude Bennekomseweg (8 huurders) en Droevendaal (198 huurders) zijn momenteel aangesloten op het WUR-netwerk en willen niet over op het pakket van Ziggo. Zij worden tegen het einde van het jaar afgesloten. Corina: ‘We gaan nu met hen in gesprek over hoe ze dat willen doen en wat de mogelijkheden zijn. Daar hebben ze vast al over nagedacht.’

Momenteel krijgen de studenten internet via het WUR-netwerk en televisie via UPC. Deze contracten lopen aan het einde van dit jaar af. Idealis had een deal gesloten met internetprovider Ziggo, maar wilde haar huurders de kans bieden om voor of tegen deze deal te stemmen. Weigerden de studenten van een complex of individuele woning het aanbod, dan worden ze per 1 januari afgesloten van tv en internet. De bewoners zullen dan zelf voor een alternatief moeten zorgen, waarbij het niet mogelijk is om van de bestaande bekabeling van Idealis gebruik te maken.

Wie wil Ziggo?
Geen Ziggopakket Wel Ziggopakket
Ben van Londenstraat 37% voor Asserpark 87% voor
Burgstraat te weinig stemmen Binnenveld 88% voor
Oude Bennekomseweg te weinig stemmen Bornsesteeg 79% voor
Herenstraat 14 te weinig stemmen Boomgaarden 97% voor
Boterstraat te weinig stemmen Dijkgraaf 88% voor
Droevendaal 28% voor Haarweg 92% voor
Pedelgebouw te weinig stemmen Hoevestein 85% voor
Salvogebouw te weinig stemmen Marijkeweg 94% voor
Kloostersteeg te weinig stemmen Nobelweg 100% voor
Vijzelstraat te weinig stemmen Oude Eekmolenweg 100% voor
Walstraat 2% voor Rijnveste 88% voor

Lees ook