Nieuws - 5 juni 2012

Studenten in oude hoofdgebouw Duivendaal

Het leegstaande Bestuurscentrum op Duivendaal wordt geschikt gemaakt voor studentenhuisvesting. In het gebouw mag Wageningen UR tijdelijk (vijf jaar) 65 eenheden maken voor studenten.

Bestuurscentrum1.jpg
Dat staat in de nieuwe notitie studentenhuisvesting van burgemeester en wethouders. Volgens woordvoerder van de Raad van Bestuur Simon Vink is er een serieuze gegadigde voor de exploitatie van de woningen. Het Bestuurscentrum staat sinds begin dit jaar leeg. Aanpassing van het gebouw aan de jongste veiligheidseisen bleek zo duur dat de Raad van Bestuur besloot te verkassen naar de campus. Die veiligheidseisen staan volgens Vink een gebruik als studenteneenheden niet in de weg. 'Het gaat hier om heel andere aantallen en gebruik. Maar de brandweer moet nog wel naar de definitieve plannen kijken.' De oplevering staat voor het nieuwe seizoen op de rol.
Campus Plaza
Behalve op Duivendaal komen in de loop van 2013/2014 ook 150 tijdelijke kamers beschikbaar in gebouw De Hucht aan de Generaal Foulkesweg. Maar studenten die op de campus willen wonen, moeten nog even geduld hebben. Burgemeester en wethouders voorzien woningbouw op de campus pas in 2015/2016. Tot ergernis van Wageningen UR. De Raad van Bestuur wil Campus Plaza (woningen plus kleinschalige detailhandel en horeca) aan de Bornsesteeg liefst zo snel mogelijk realiseren en mikt op 2014.  'Jammer dat er door b&w een jaartal aan gekoppeld is', reageert Vink.
Sneller
Het college rekent op anderhalve jaar bestemmingsplanprocedure en twee jaar bouwtijd. Vink plaatst daar kanttekeningen bij. 'Dat kan volgens onze mensen allemaal best sneller, daar blijven we op inzetten. De universiteit blijft groeien, dus de kamerbehoefte is groot. Een jaar geleden is al gevraagd om te beginnen met de procedures. Maar in dat traject is nog niets gebeurd. Het is jammer dat we een heel jaar kwijt zijn.'