Nieuws - 18 januari 2018

Student verwondt twee mensen in Forum (VIDEO)

tekst:
Linda van der Nat

Een mannelijke student heeft vanochtend twee mensen aangevallen in Forum. Hij stak een medestudent. Een tweede persoon werd geslagen toen hij tussenbeide probeerde te komen.

© Guy Ackermans

Het incident gebeurde vanochtend rond 10.50, tegenover de WUR-shop. De verdachte, die ervandoor ging, kon even later door de politie worden opgepakt in een sloot in de buurt van de Droevendaalsesteeg. Volgens een woordvoerder vertoonde hij verward gedrag.

De gewonde student is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie kan niet zeggen hoe hij eraan toe is. Hij werd in de buurt van zijn oog gestoken. De tweede gewonde is Resource-redacteur Roelof Kleis, die op het punt stond naar buiten te gaan toen hij twee jongens zag ‘duwen en stoeien’. ‘Op een gegeven moment had de ene de andere in een wurggreep en zag ik de ene jongen benauwd kijken. Toen ben ik tussenbeide gesprongen en kreeg ik een harde klap tegen mijn hoofd.’ Kleis kon ter plekke behandeld worden.

Volgens Kleis kenden de twee jongens elkaar goed. De politie wil niet zeggen wat de relatie is tussen de twee. De politie doet momenteel onderzoek naar de toedracht van het incident. Ze zoekt nog getuigen.

Heb je iets gezien? Directe getuigen kunnen zich melden bij Ingrid Hijman van SSC (ingrid.hijman@wur.nl).

UPDATE 13.49 Volgens de Wageningse politiechef Hajo Bersee was de verdachte mogelijk psychotisch en heeft hij zich flink verzet tijdens de aanhouding. Het slachtoffer dat mee moest naar het ziekenhuis is daar behandeld voor een 'lichte verwonding'. 'Er doen wilde verhalen de ronde over dat hij aan een oog blind zou zijn, maar daar is geen sprake van.'

UPDATE 14.05 Wageningen University & Research heeft een speciaal telefoonnummer opengesteld voor bezorgde ouders die vragen hebben. Dat nummer is: 0317-484407.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan