Nieuws - 20 oktober 2011

Stadscamping bijna rond

Kamerzoekende studenten kunnen binnenkort hun tenten opslaan op een stadscamping. Het plan van studentenondernemersvereniging SIFE kreeg deze week het groene licht van de gemeente Wageningen.

camping.jpg
De camping aan de Marijkeweg krijgt 50 plaatsen en blijft tot eind februari 2012. Dit is niet ideaal, aangezien de wachtlijst van huisvester Idealis meestal niet oplost voor mei. Het college vraagt bovendien garanties voor de veiligheid en hygiƫne van de camping en ook mag er geen overlast ontstaan. Het college is verder enthousiast over het plan. 'Het initiatief, dat door de studenten zelf is genomen, vinden we zeer sympathiek', zegt Wethouder Michiel Uitdehaag, van Ruimte, Wonen en Bereikbaarheid.
Het vinden van een garantstelling is nu de laatste horde voor het plan. 'We kunnen de financiƫle risico's niet meer alleen dragen,' zegt SIFE-woordvoerder (en Resource-blogger) Tom Rijntjes. De organisatoren zijn daarom in gesprek met verschillende personen. Rijntjes wil hier verder niets over zeggen. Logische partners zouden Wageningen UR, de gemeente of huisvester Idealis zijn.
De stadscamping komt vandaag waarschijnlijk aan bod bij het NOS Journaal op 3 van de NOS.