Nieuws - 7 april 2011

Snelle vrouwen in batavierenteam

Het universiteitsteam voor de Batavierenrace is zo goed als compleet. Onder de vrouwen in de estafetteploeg zitten dit jaar enkele heel snelle lopers. Bij de mannen zou er nog een tandje bij kunnen.

Om op 7 mei zo sterk mogelijk aan de start te verschijnen bij de jaarlijkse estafetterace van Nijmegen naar Enschede, hield het WUR-team woensdagavond 6 april een testwedstrijd op de universitaire atletiekbaan.
Bij de heren verscheen een enkel nieuw gezicht aan de start. Badmintonner Ruben de Vries bewees opnieuw ook hard te kunnen lopen. Door blessures en iemand met familieverplichtingen heeft teamcaptain Mischa Petie echter nog niet zo'n sterk team op papier als hij had gewild. 'Ik was graag verrast vanavond', reageert Mischa na afloop. Hij had gehoopt dat de trial nog vier snelle mannen had opgeleverd. Wie de vijf kilometer binnen negentien minuten kan lopen en alsnog in het snelste team van Wageningen mee wil doen aan de Batavierenrace, heeft nog een paar dagen om zich te melden.
Bij de vrouwen lieten twee schaatsers zien ook heel hard te kunnen lopen. Froukje de Boer en Frida van Megen liepen beiden net boven de twaalf minuten op de drie kilometer en werden respectievelijk tweede en derde. Het snelst was Esther Swart. Na drie jaar blessureleed en het verongelukken van haar vriend Jan Roos in juni vorig jaar, heeft ze duidelijk de weg omhoog weer te pakken.
Het overlijden van Jan Roos is ook voor het team een gemis. Hij was als snelle loper een vaste waarde voor het team én jaren één van de drijvende krachten achter de organisatie. 'Jan was niet alleen ervaren, hij had er ook talent voor', vertelt Mischa, die een aantal jaar met hem samenwerkte. 'Hij wist ook altijd overal nieuwe lopers vandaan te halen. Jan was altijd in wedstrijduitslagen aan het zoeken en ging mensen dan uit het niets mailen.' Jan had bovendien het talent om mensen op een leuke manier te motiveren, zegt Mischa. 'Hij wist iets bij je te raken waardoor je enthousiast werd.'