Nieuws - 25 september 2009

Slijmdouche

Heb je vandaag al gedoucht? Dat had je beter niet kunnen doen. Onderzoekers uit Colorado ontdekten dat Mycobacterium avium welig tiert in een slijmlaag in je douchekop. Schoonmaken met dikke bleek kan leiden tot een resistente bacterie die nog sneller groeit. Op zich is de bacterie niet schadelijk, tenzij je een zwak gestel hebt. Zijn we dan nergens meer veilig?

Ecologen zijn niet slim
James Watson (mede-ontdekker van de dubbele DNA-helix) heeft het niet zo op ecologen. Dat bleek onlangs tijdens een discussieavond op universiteit van Harvard. 'Slimme mensen worden geen ecoloog', vindt Watson. 'Het is intellectueel niet uitdagend. Ik bedoel, ecologen zijn wel nodig. Maar niet ieder mens hoeft slim te zijn.' Dat zet zo'n Nobelprijs toch in een heel ander daglicht.
De Russen zijn er!
Wageningse wetenschappers hebben een nieuwe rus ontdekt: de Sallandse rus. Het grasachtige plantje is een kruising van de tengere rus en de samengetrokken rus. De eerste bestond al een tijdje hier, de tweede is nieuw op ons grondgebied. De gelukkige vinders zijn Joop Schaminee en Albert Corporaal van Alterra. Namens Resource, proficiat.
Dildo zoekt boerin
Studentes opgelet: werk in de winkel. In de Wageningse Hoogstraat komt een outletwinkel in seks-artikelen. Het is de eerste outletstore van postorderbedrijf Pabo. In de winkel worden restpartijen verkocht. Strakke dildo's dus voor een zacht prijsje. En er is dus (parttime) personeel nodig. Bij voorkeur vrouwen, adverteert het bedrijf op de website www. pabo.nl. Resteert een brandende vraag: waarom in Wageningen?
Interview op bestelling
NOVA College Tour zit verlegen om gasten. Studenten mogen die daarom zelf verzinnen. Wie vind jij een interview waard en waarom? Mail het idee naar collegtour@nps.nl. Dat klinkt als een mooie uitnodiging voor een e-mailbombardement. Wie zullen we als Wageningen UR eens op de kaart zetten? Mail suggesties naar de redactie. Uitslag volgende Resource.
Geniet van je laatste Resource
Beste eerstejaars. Even eerlijk. Je bent hier toch niet gaan studeren vanwege de hoge status van een landbouwkundig ingenieur? Of vanwege het bruisende kroegleven? Eerlijk zijn hè. Toch wel? De kans dat je binnenkort afhaakt, is dan tamelijk groot, concludeert bureau ResearchNed in een onderzoek naar afhaakfactoren onder eerstejaars. Dit kan dus wel eens je laatste Resource zijn. / Roelof Kleis en Nicolette Meerstadt